30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü İskele’de de coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda iki ayrı tören düzenlendi.

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

Türkiye’nin ve ülkemizin ulusal bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93.yıldönümü İskele’de coşku ile kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı’ndaydı. Burada anıta çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle son buldu.

İKİNCİ TÖREN ECEVİT MEYDANI’NDA YAPILDI

Bir diğer tören ise İskele Ecevit Meydanı’ndaydı. Buradaki tören, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı İstihkam Yarbay Ferit Güven’in,halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması ile başladı.

MÜFTÜOĞLU: TARİHE GEÇEN EN PARLAK ZAFER

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Üsteğmen Gökçen Müftüoğlu yaptı. En zor zamanlarda ordu ve milletin dayanışma içerisinde olduğuna vurgu yapan Müftüoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihe geçen en parlak zafer olduğuna dikkat çekti.

İSKELE’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Radiye Sadıkoğlu, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Kader Cilasın ve İskele Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Cesun Kay şiirler okudu.
İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sundu. Ecevit Meydanı’ndaki tören geçidinin ardından İskele Belediyesi Gazinosu’ndaki bayramlaşma ve izaz ikramla sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim