İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, 4 Mart Cuma günü başlayacak olan 7. Kültür ve Sanat Günleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bu sabah (1 Mart) Lefkoşa’da Belediyeler Birliği’nde, beraberindeki Meclis Üyeleri Sefa Kurukafa ve İldeniz Elbasan ile birlikte kameraların karşısına geçen Başkan Sadıkoğlu, 4 – 31 Mart tarihleri boyunca 12 gün sürecek programı kamuoyuyla paylaştı.

İSKELE ’DE KÜLTÜR VE SANAT VAR!
AÇILIŞ KONSERİ EDA – METİN ÖZÜLKÜ ÇİFTİNDEN
İskele’de Kültür ve Sanat Var sloganıyla bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Günleri, 4 Mart Cuma günü saat 19.30’da açılış kokteyli ve Halk Dansları Ekiplerinin gösterileri ile başlayacak. Saat 20.00’da ise Türkiye’de olduğu kadar ülkemizde de sevilen sanatçılardan Eda –Metin Özülkü çifti konser verecek.

SADIKOĞLU: İSKELE, KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Basın toplantısında konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’nin kültür ve sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekti ve devamında şunlara yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana; İskele Belediyesi Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerini her yıl bir önceki yıldan daha iyi ve kaliteli çizgiye taşıma çabası içindeyiz. Kültür ve Sanat Komitemiz; dolu dolu bir program sunmak, özelde İskelelilerin genelde ise tüm KKTC Halkı ile sanatseverlerin beklentilerine yanıt vermek için hummalı bir şekilde çalıştı. Sizlerin huzurunda önce komiteme sonra da katkı koyan tüm çalışanlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Biz de düzenleyeceğimiz bu etkinliklerimizi İskele’mizi daha modern ve çağdaş düzeye çıkarma yolunda önemli adımlardan biri olarak görüyoruz.”

KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ DOLU DOLU GEÇECEK
Programın içeriği hakkında da bilgiler veren Sadıkoğlu, 7. Kültür ve Sanat Günleri’nin dolu dolu geçeceğinin altını çizdi, devamında ise şunlara yer verdi: “Bu yıl 7’sini düzenleyeceğimiz Kültür ve Sanat Günlerini yine farklı yaş grupları ve beklentileri göz önüne alarak hazırladık. 4 Mart’ta başlayacak ve 31 Mart’a kadar devam edecek olan etkinliklerde; şairler ve şiirler sanatseverlerle buluşacak, ülkemizden ve Türkiye’den sevilen sanatçılar konserler verecek, yetişkinler ve çocuklarımız için tiyatro gösterimleri olacak.”

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
Tüm etkinliklere katılımın ücretsiz olduğunu belirten Sadıkoğlu, herkesi İskele ’ye davet etti ve konuşmasının sonunda 4 – 31 Mart tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikleri kamuoyuyla paylaştı.

İSKELE BELEDİYESİ PİKNİK ALANI 6 MART’TA AÇILIYOR

6 Mart Pazar günü saat 12’de ise İskele Belediyesi Piknik Alanının açılışını gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar eksikliği hissedilen, ailelerin birlikte huzur içerisinde vakit geçirebileceği piknik alanını genelde ülkemize özelde İskelemize kazandırdık. Toplamda 61 dönümlük arazimizin 30 dönümü Piknik Alanı, 31 dönümü ise Orman Kültür Parkı olarak tasarlanıyor.Halkımızın hiçbir ücret ödemeden, piknik yapmaktan tutun da denize rahatça girebilecekleri, her türlü hijyen ortamının sağlanacağı bir alan olarak tasarlanan piknik alanının 6 Mart Pazar günü saat 12’deki açılışında, O ses Türkiye yarışmasına ayrı zamanlarda katılarak bayrağımızı dalgalandıran iki önemli isim; Soyhan Bilgeer ve Çağdaş Aydaş ile bölgemiz sanatçılarından Ziya Başkal ve bölgemiz sanatçılarından Engin Talay sahne alacak. Ayrıca; Piknik Alanında çocuklarımız için de, yüz boyamadan tutun da ip çekme, kaşıkla yumurta taşıma, çuval ve sandalye kapmaca gibi gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak.
 
Editör: TE Bilisim