1992’de kurulan Demokrat Parti’nin ilkelerini yol haritası olarak gören partililer, UG kanadına tepkili. Partinin DP-UG adını almasıyla rahatsızlıkları üst noktaya çıkan partililerin istifaları ve çok konuşulacak açıklamaları devam ediyor.

DP-UG Girne İlçe Başkanlığı görevinden 15 Temmuz’da istifa eden Mustafa Özdeğirmenci, dün de partisinden istifa etti.

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Mustafa Özdeğirmenci, “Ben gerçek DP’liyim. Beni rahatsız eden DP değil UG’dir” diyerek, istifasının temelini UG kanadının ve politikalardaki dönüşümün oluşturduğunun altını çizdi.

Özdeğirmenci, “Ben öz ve öz DP’liyim. DP’nin ilkelerine inanmış bir insanım. Yıllarca çalıştım, emek verdim. Tüm ilkelerine inanmıştım ama DP-UG olduktan sonra ne parti tüzüğü kaldı ne bir şey. Beni rahatsız eden DP değil UG” şeklinde konuştu.

“14 Aydır Verilen Sözlerin Hiçbiri Yerine Getirilmedi”

DP-UG’nin muhalefetteyken halka sözler verdiğini ancak hükümette bu sözlerin arkasında durmadığını vurgulayarak, bu durumdan duyduğu rahatsızlığın istifasında etkili olduğunu ifade eden Özdeğirmenci, “Kitapçık bastık, birçok sözler verdik bu topluma. Bu halka taahhüt ettik, sözümüzün kefili olduk fakat 14 aydır hükümetteyiz, verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi ve getirilmeyecek” dedi.

“İşe Göre Adam Değil Adama Göre İş Yaptık”

Özdeğirmenci, 28 Temmuz 2013 seçimlerinden önce müşavirliğe karşı olunduğunun açıklanmasına ve bu konunun önüne geçileceği sözünün verilmesine rağmen, bunun tam tersinin uygulandığını belirterek, “Seçimden önce dedik ki parti olarak müşavir ordusuna son vereceğiz ama maalesef atamalar devam ediyor. Yapılan atamalara baktığım zaman işe göre adama değil adama göre iş yaptık. Atamalar yanlış. Gıda Güvenlik Yasası’nın Meclis’e geldiğini biliyorum fakat altı boştur. Böyle yasa yapılmaz. Biz ne demiştik? Biz hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz ama gelmedi. Bu bozuk sistemle ilgili hiç ümidim yok benim” şeklinde konuştu.

“İlkelere Sadık Birileri Atanabilirdi”

Özdeğirmenci, kabinede son olarak DPUG’de bulunan 3 bakanlıkta yapılan değişikliğin anımsatılması üzerine de, “Teknokrat birileri atanabilirdi. Dışarıdan da atama yapılabilirdi. DP’ye hizmet vermiş, ilkelere sadık birileri atanabilirdi” ifadelerini kullandı.

“UG, DP’ye Hakimdir”

Özdeğirmenci, UG kanadının DP’ye hakim olduğunu da iddia ederek, “Bengü Şonya vardı. Partiyi yıllarca taşıyan kişi. Onun da istifa etmesi sonucu parti içerisindeki huzursuzluklar başladı ve bu duruma geldik. Şunu diyebilirim UG, DP’ye hakimdir” dedi.

“Taban Kalmadı”

Özdeğirmenci, partinin tüzüğe aykırı hareket ettiğini de ifade ederek, bu durumun DP’li olan tabanı “boşlukta” bıraktığını iddia etti.

Özdeğirmenci, “Demokrat Parti’nin tüzüğünün dışına çıkmış, yolumuzun dışına çıkmış durumdayız. DP-UG’de taban kalmadı. Taban biziz. Ben baktığımda ‘sen varken biz varız’ diyen arkadaşlar da boşta kaldı. Şu an DP-UG’nin altında değiller. Taban, öz Demokrat Partililer boşlukta. Üye sayısı seçmen sayısına baktığınızda yüzde 15’lerde. Bunlar boşluktadır” şeklinde konuştu.

“Bir Yol Haritası Çizmemiz Lazım”

Özdeğirmenci, insanların partinin özüne dönmesini beklediklerini, bu nedenle de aralarında eski ilçe başkanları ile eski genel sekreterin de yer aldığı bazı yetkililerin bir açıklama yapabileceğini kaydetti.

“Bir yol haritası çizmemiz lazım. Bu ülkenin siyasetine katkımız olsun istiyorsak, ilkelerine inanan insanlar olarak bir şey yapmamız lazım” diyen Özdeğirmenci, yeni bir oluşumn ise söz konusu olmadığının altını çizdi.

(Meryem Ekinci-KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim