Ülkemizde son zamanlarda durdurulamaz şekilde artan elektirik fiyatları can yakmaya devam ediyor.

Yükselen tüm sabit giderlerin en yüksek seviyede yer alan elektirik faturaları ülkemizde maliyetleri yükseltmesiyle en çok pahalılık yaratan unsurlardan biri halinde Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) olarak nitelediğimiz piyasa lokomotifi durumda iş insanları isyan noktasında.

Başlangıçta dövize bağlı olarak arttığı iddia edilen enerji birim fiyatları dövizin ve akaryakıt fiyatlarının düşmesine rağmen bir türlü düşmemiştir.

KIB-TEK bankalara 200 milyon liraya yakın borcu olduğu açıklanmıştır. Borç faizi durumundaki KIB-TEK TEKEL olmasının da verdiği özgüvenle tasarruf etmek biryana yeni toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarına yeni haklar yani yeni maliyet unsurları vermiş üstelik bunu yaparken sorumlu mevkideki Bakan’a ve Hükümete bilgi dahi vermemiştir.

Ülkemizde dünyanın en kaliteli güneş enerjisine dönüştürülecek olanak varken bu olanaktan daha fazla yararlanabilmek için kablo ile elektiriğe acil ihtiyaç varken bu konuda ciddi adımlar atılmaması Temsil ettiğimiz  iş insanları camiası ve halkımızı büyük bir sıkıntı içerisine düşürmektedir.

Hükümet ve daha önce Hükümet edenler Türkiye ile imzalanmış ekonomik protokollere uyulmaması ve enerji dairesinin halen daha kurulamaması gelmiş geçmiş hükümetlerin en büyük eksikliğidir. İmzalanan veya imza konulmayan tüm protokoller içeriği dahi uygulama beklemekte ve içeriğiyle icra bekleyen konulardan önem arz etmektedir.

Hükümetimiz bir an evvel Enerji Dairesinin kuruluşunu gerçekleştirmeli ve Kablo ile elektiriğin ülkemize gelmesi ve alternatif enerji üretim kaynakları  için gereken çalışmaları başlatmalıdır.

SAYGILARIMLA

ENVER MAMÜLCÜ

İŞAD AS BAŞKANI

Editör: TE Bilisim