İŞAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞAD heyeti temaslarında Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Kıbrıslı Profesyoneller ve İşadamı Derneği (KIBİŞAD) yöneticileriyle işbirliği olanakları görüşülüp, karşılıklı mevcut işbirliklerin artırılması kararları alındı.

İŞAD Başkanı Metin Şadi, TÜRKONFED ve TÜSİAD’ın Kıbrıs’taki çözüm sürecine desteklediklerini yinelediklerini kaydetti.

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Genel Sekreter Zafer Yavan ve ekibi ile bir araya gelen İŞAD heyeti önemli konu başlıklarında görüş alış verişinde bulundu. TÜSİAD, toplumlar arası müzakerelerin en erken zamanda başarı ile sonuçlanıp Kıbrıslı Türklerin AB’deki haklı pozisyonlarını almasına olan desteğini yeniledi.

Heyet, daha sonra TÜSİAD’ın da üyesi olduğu Türkiye’nin en büyük iş dünyası federasyonu olan TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Betül Çelikkaleli ile görüştü.

Şadi’ye İstanbul ziyaretinde, İŞAD As Başkanı Dengiz Kürşat, Genel Sekreter Tamer Müftüzade ve Yönetim Kurulu üyesi Necdet Ergün eşlik etti.

ŞADİ GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Görüşmelerin hem ekonomik hem de siyasi açıdan önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken İŞAD Başkanı Metin Şadi, Türkiye’nin en büyük ekonomik örgütlerinin Kıbrıs’taki çözüm sürecine destek vermesinin önemine vurgu yaptı.

Metin Şadi, İŞAD’ın Türkiye’deki partnerleriyle işbirliği çerçevesinde daha somut adımlar atma konusunda karar aldığını ve bir süre sonra işbirliklerinin içeriği konusunda daha net mesajlar verebilecek konuma gelebileceklerini ifade etti.

Kıbrıs’ta barışın önemine değinen Şadi, Kıbrıslı Türk ve Rum işadamlarının ortak girişimleri ve tam destekleriyle ortaya çıkacak bir barış anlaşmasının bölge istikrarı açısından önemine işaret etti.

İŞAD, TÜRKONFED’İN AB OFİSİ AÇILIŞINA KATILACAK

TÜRKONFED üyeliğinin önemine de vurgu yapan Şadi, TÜRKONFED’in, 17-18 Kasım 2014 tarihlerinde Avrupa Birliği’ne ofis açacağını; bu açılışta İŞAD’ın TÜRKONFED üyesi olarak bulunacağını ve böylelikle Kıbrıslı Türk işadamlarının da artık bu noktada TÜRKONFED’in de üyesi olduğu Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyeleri ile oluşacak networking konusunda somut neticeler almasını beklediklerini söyledi.

İŞAD heyetinin ayrıca KIBİŞAD yönetim kurulu ile ortak bir toplantı düzenleyerek, 2 dernek arasında somut işbirliği konusunda birtakım fikirler ürettiği kaydedildi.
Editör: TE Bilisim