Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD),  KKTC ile Türkiye arasında imzalanan ekonomik paket konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir dizi ziyaret başlattı. İŞAD bu çerçevede bugün ilk ziyaretini Birleşik Kıbrıs Partisi’ne (BKP) yaptı.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, İŞAD Başkanı Metin Şadi ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini BKP Lefkoşa Merkez binasında kabul etti.

ŞADİ: “BİRLİKTE HAREKET ŞART”

İŞAD Başkanı Metin Şadi ziyaretteki konuşmada KKTC’nin sancılı günlerden geçtiğini ifade ederek, ülkenin ileriye gitmesi, sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşması; refah bir sosyal düzene ulaşılabilmesi amacıyla Kıbrıs Türk toplumunun birlikte hareket etmesi gerektiğine vurguladı. İki ülke arasında imzalanan ekonomik paketi mihenk taşı olarak gördüklerini dile getiren Şadi, paketin Avrupa Birliği (AB) normlarına göre hazırlandığını ifade etti.

İZCAN: “TOPLUMU ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK”

BKP Genel Sekreti İzzet İzcan ise konuşmasında, ekonomik paketin Türkiye hükümeti tarafından dayatıldığını ileri sürerek, paketin, Kıbrıs Türk toplumunu ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu iddia etti. Ülkede var olan statükonun (sürer durum) devam edemeyeceğini söyleyen İzcan “Önemli olan bu yapının yerine ne koyacağımızdır. Ancak bu yeni arayışta Kıbrıslı Türkler devre dışı bırakılıyor” dedi.

İzcan, barışın ve demokrasinin olmadığı yerde siyasal kalkınmanın olamayacağını da dile getirerek, dünyayla bütünleşmeyen bir ülkede ekonomik yapının gelişmeyeceğini savundu.

Kıbrıslı Türkleri oksijen çadırında yaşamaya çalışan bir bebeğe benzeten İzzet İzcan, “Kurtuluş yolunu birlikte bulmamız gerektiğine inanıyoruz. Kıbrıs Türk toplumunun yararına olacak gelişmeler için Ankara’daki hükmetle de Avrupa Birliği yetkilileri ile de görüşeceğiz. Ancak asolan Kıbrıs Türk halkının varlığı ve geleceğidir” ifadesine yer verdi.

Editör: TE Bilisim