KUNDAKLAMA VE KASTİ HASAR (GELİŞME)
10.02.2016 tarihinde, Lefkoşa – Güzelyurt Anayolu üzerinde faaliyet gösteren Hasan ONBAŞI’ya ait iş yerinin kapısı ve aynı şahsın Lefkoşa'daki ikametgâhının garajında park halinde bulunan aracının üzerine yanıcı madde dökülüp ateşe verilmek suretiyle kundaklandığı bildirilmişti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucu olayla bağlantısı olduğuna inanılan S.A.(E-39) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU
10.02.2016 tarihinde, saat 21.00 sıralarında, Alayköy’de sakin E.T.(E-38)’nin ikametgâhında baygın iki şahıs olduğu polisin bilgisine gelmesi üzerinde söz konusu ikametgahta baygın halde bulunan E.Z.(E-25) ve A.S.(E-25)’nin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ambulans vasıtası ile sevki sağlanmıştır.
E.Z. ve A.S’nin gerekli kontrollerden geçirilmesi üzerine adı edilenlerin uyuşturucu madde kullandıkları şüphesi üzerine yürütülen soruşturma sonucu; E.T’nin ikametgâhında polis tarafından yapılan aramada, içerisinde “sentetik cannbinoid” türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan toplam 7 adet ucu yanık sigara izmariti bulunarak emare alınmıştır. Bahse konu şahıslar ile mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan B.İ.(E-25) ve G.T.Z.(K-18) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KASTİ HASAR
09.02.2015 tarihinde, Lefkoşa'da Arapahmet Bölgesinde, Tanzimat Sokak üzerinde park halinde bulunan Tülay DUMLUPINAR’ın kullanımında bulunan JY 818 plakalı salon araç ile Şht. Salahi Şevket Sokak üzerinde parka halinde bulunan Kuzey HASANBULLİ’ye ait JT 015 plakalı aracın arka camları sert bir cisim atılmak suretiyle kırılmıştır. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturma sonucunda söz konusu cürümün on bir ve on iki yaşlarında iki çocuk tarafından işlendiği tespit edilmiştir. Bahse konu çocuklar şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.
 
Editör: TE Bilisim