İzinsiz çalıştıranlar veya izin yenileme işlemi yapmayanlar hakkında yasal işlem başlatılacak
İşyeri izin yenileme için son tarih 8 Şubat

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) sınırları dahilinde izne tabi tüm işyerlerinin 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle işyeri çalıştırma izinleri bitmiş bulunduğundan dolayı tüm işyerlerinin izinlerini yenilemesi gerekiyor. LTB dahilindeki tüm işyeri sahiplerinin, yasa gereği 2013 yılı izin başvurularını 8 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar LTB İşyeri İzinlendirme ve Denetim Şubesi’ne eski (2012) işyeri izin belgeleri ve kira sözleşmeleri ile başvurması gerekiyor.

İzinsiz ve/veya işyeri iznini yenilemeden işyeri çalıştırmak suç olup, gerekli başvuruları yapmayan işyerleri hakkında kapatma dahil her türlü yasal işlem uygulanabileceğinden,işyeri sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstereceği inancındayız.
LTB köpek ruhsatları yenileme hakkında halkı bilgilendiriyor.

Ayrıca LTB, halk sağlığının korunması amacıyla belediye sınırları içinde bulunan sahipli köpeklerin geçmiş yıllara ait çıkarılmayan ruhsatlarının yenilenmesi çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili olarak Çevre Sağlığı Birimi’ne bağlı ekipler, köpek sahiplerini ziyaret ederek ruhsatlarını kontrol edecekler.
Yapılacak olan bu ziyaretlerle Lefkoşalı, ruhsatları çıkarılmamış köpeklerini öncelikle Veteriner Dairesi’ne götürerek ekinekok muayenesi yaptırması ardından da LTB Çevre Sağlığı Birimi’ne gelerek ruhsatının yenilemesi hususunda bilgilendirilecektir.
Editör: TE Bilisim