Birlik başkanı Osman Amca yazılı açıklamasında, kanun hükmünde kararname ile yapılan çalışma, muhaceret ve araç seyrüsefer affının kısa süre yürürlükte kalmasına rağmen bundan yararlanan insan sayısının iki bin 500 civarında olduğunu bildirdi.

Amca, İnşaat Taşeronları Birliği olarak bu yasa gücünde kararnameyi talep ederken; ihtiyaçları olan 5 bin işçiye ulaşıp hem kendi sektörlerini hem de diğer sektörlerdeki kalifiye eleman eksikliğini gidermeyi hedeflediklerini, ancak sürenin çok kısa olmasından dolayı hedeflerine ulaşamadıklarını kaydetti.

Hükümetin bu sıkıntılarını görerek muhaceret, çalışma ve seyrüsefer aflarını yasa olarak Meclise götürüp ivedilik alarak yasallaştırmaya çalışmasının da iş çevreleri tarafından takdir topladığını belirten Amca, şunları kaydetti:

“Birliğimize günde onlarca telefon gelerek afların ne zaman tekrar gündeme geleceği sorulmaktadır. Meclisimizden isteğimiz bu yasaların bir an önce geçirilip iş çevrelerinin hem kalifiye işçi ihtiyacını hem de kullanamadığı aracını gerecini yeniden kullanır duruma getirmesini karşılamalarını bekliyoruz. İnşaat Taşeronları olarak bu konuda hükümete tam desteğiz.

Ülkemizin özel bir statüsü bulunmaktadır. Halkımız, iş insanımız dünyaya entekre olamayışının ve ekonomik sıkıntıların iki kat yaşandığı ülkemizde hükümetler zaman zaman af yapmak zorundadır. Halkının sıkıntılarını giderip günlük hayatlarını kolaylaştırmak görevleridir. Yapılan güzel icraatlara desteğimiz devam edecektir.”
Editör: TE Bilisim