KIBRIS TİME-ÖZEL HABER

İzolasyon işinde adından söz ettiren ve KKTC’de bir ilki başararak yaptığı izolasyon işlerine Garanti Belgesi veren Ballı, kaliteli hizmetten ödün vermeyerek daha büyük işlere imza atacağının da sinyallerini verdi bizlere. Dünyanın en kaliteli markalarından biri olan WEBER ile çalışan Ballı, şirketinin kapılarını KIBRIS TIME’a açtı…

***Genç ve başarılı iş insanı Duygu Ballı, sektörün gelişimini yakından izleyerek vizyonunu başarıları ile pekiştirdi. KKTC inşaat sektörünün en öncü isimleri arasında olan Silyon İnşaat’ı bugün ada genelinde ilk sıralara taşıdı. Kalite ve güvenden ödün vermeyen Silyon İnşaat, bugün en iyiler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

***İnşaat sektöründe güven veren isimlerin başında gelen Silyon İnşaat, müşterilerine kaliteyi güvenle almaları için birbirinden farklı seçenekler sunuyor…

“Gemi Kaptanlığı okurken, kendimi inşaat sektöründe buldum…”

Gönyeli Lefkoşa doğumluyum ve 29 yaşındayım. Son 18 yıldır da Girne’de yaşıyorum. Aslında inşaat sektörüne girme gibi bir fikrim yoktu çünkü ben Gemi Kaptanlığı okuyordum. 2009 yılında Gemi Kaptanlığı bölümünü bırakarak, inşaat sektörüne girdim. O zamanlar, kuzenimin yanında onun işlerine bakıyor ve yardımcı oluyordum.

İnşaat dünyası içerisinde çekirdekten çalışarak bugünlere gelebildiğime inanıyorum. Silyon, 2010’un sonunda faaliyetsiz bir şirketti. Abim, iş değişikliğinden ötürü bu işten vazgeçtikten sonra, çalışmalarıma başladım ve şirketi faaliyete geçirdim. Şirketin ilk dönemlerinde, küçük işlerle başladığımız için, müteahhitlik firmalarına taşeronluk yapıyorduk. 7-8 ay geçtikten sonra, sektörde güvenilir bir yer edinerek kendimiz işler almaya başladık. Bunun sonucunda da, apartman, villa gibi projelerimizi de kendimiz hayata geçirmeye başladık. Şirketimizin idari kadrosunda benden hariç, bir mimar, bir mühendis ve 9 çalışan vardır.

“350 yıllık bir firma olan WEBER ile çalışmak gurur verici”


Kendimizi geliştirirken, izolasyona da bir adım attık. İzolasyon işlerimizde, TAYF LTD. ile iş ortağı olarak WEBER’in ürünlerini kullanıyoruz. Weber ise, dünyada 350 yıllık saygın bir firmadır.
Weber, uluslararası bir grup olan Saint-Gobain’in dünya çapında 49 ülkede yaklaşık 10.000 çalışanı,180 üretim tesisi ve 10 araştırma merkezi ile endüstriyel harçlar alanında faaliyet gösteren şirketidir. 1665 yılında Fransa’da kurulmuş olan Saint-Gobain, 200.000 çalışanı ve 40 milyar euroluk iş hacmiyle dünyanın en büyük endüstriyel gruplarındandır.

Dünyanın lider endüstriyel harç üreticilerinden Weber, yüksek teknik ihtiyaçları karşılayan gelişmiş formülasyon teknolojilerini kullanarak eksiksiz çözümler sunmaktadır. Weber gibi büyük bir firma ile ilk çalışmalarımıza başladık. Tabii TAYF LTD. de bu noktada destekçimiz ve iş ortağımız oldu.


“Hiç durmadan kendimizi geliştirmek bizim ilkemizdir”


Geçen yıllar içerisinde 2013 yılında da farklı bir ortaklık yaptık. Bu ortaklık ise 7-8 ay süren bir süreçten ibaretti. Girne’de yüksek katlı bina inşaatı ve villa inşaatı, Lefkoşa’da plaza inşaatı gibi projelerle kendimizi daha da geliştirmeye devam ettik.

2014 yılının 4. Ayında altyapı işlerine girdik. Hızla, bünyemize yeni bir iş potansiyeli kurarak iş aleti aldık ve daha da gelişerek altyapı işlerinde de başarılı projelere imza attık.

2014 yılında, TAYF LTD. destekçimiz olarak bizleri İzmir’e eğitimlere gönderdi. Şimdiye kadar ise 7 eğitime katıldım ve bu eğitimler sonucunda da Sertifika aldım. 2015 yılının Ocak ayında Türkiye’de TC devlet onaylı bir sınava katıldım ve bu sınavı kazandım. TC Devlet onaylı sertifikamı da bu şekilde almış oldum.

“WEBER ile iş ortaklığı kurduk ve KKTC’ye bir ilki getirdik. Gurur duyuyoruz”

İzmir’e gitmişken, Weber ile iş ortaklığı kurmak istedik. Weber de bunu seve seve kabul etti. Yine en büyük destekçimiz, tekrar tekrar üzerine basarak belirtmek istediğim TAYF LTD’tir.
Öncelikle Weber’in bizden istediği, şirketimizin kurumsallaşmasıydı. Ve kurumsallaşmak için bazı yetkileri onlara vermemizi gerekiyordu. Biz de bu yetkileri seve seve onlara verdik. Öncelikle şirketimizin renklerini değiştirdiler. Reklam çalışmalarımızdan başlıklı kâğıtlarımıza kadar herşeyin kurumsallaşmasını sağladık. Dolayısıyla bu çalışmaları yaparken KKTC’ye bir ilki getirmekten gurur duyuyorum. Ayrıca müteahhitlik firmalarına da izolasyon alanında profesyonel hizmet veriyoruz. Ve yazılı olarak da garanti belgemizi verebilmek de bana gurur veren başka bir özelliktir.


“Müşteri mağduriyetine son verdik. Artık Garanti Belgesi var!”

İzolasyon işlerinde çeşitli firmalar vardır ve garanti vermiyorlar. Sorun oldu mu bizden kaynaklanmıyor diyorlar. Bu şekilde de müşteriler mağdur oluyorlar. Bunu tamamıyla ortadan kaldıran bir firmayız. Bizler garanti belgesi veriyoruz. 2015’in ilk ayından itibaren garanti belgelerini basın huzurunda müşterilerime verdim. Benim için en gurur verici olay ise, geriye dönük garanti belgeleri dahi vermiş olmamızdır. Yani 2013 veya 2014 yılında yaptığımız izolasyon işlerine bile geriye dönük garanti belgelerini müşterilerimize teslim ettik.
Bu benim için gurur vericidir. Garanti kapsamında, izolasyon çeşitlerine göre garanti süreleri vardır. En kısa süre, 4 yıldır. Biz Weber’in ismi altında çalışmaktan gurur duyuyoruz.

“İhalelerle aldığımız işleri zamanında teslim etmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz”

Girne Belediyesi’nin ihaleye çıkan altyapı işlerine kısa kapsamlı, yol düzenlemeleri, kaldırım düzenlemeleri gibi küçük olan ihalelere katılıyoruz. Ve kazanırsak, bize verilen süre zarfından daha kısa sürede teslim etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıp projelerimizi tamamlıyoruz.

“Coldwell Banker ile işbirliğine hazırlanıyoruz”

Esentepe Tatlısu taraflarında peyzaj için başvuran başka firmalarla ilgili bize ulaşan insanlar vardır. Bunlar da genelde yabancı müşterilerdir ve bizler onlara da yardımcı oluyoruz. Ayrıca, Maximum Coldwell Banker Direktörü Seçkin Onar ve Aylin Pelin Onar ile gittim ve görüştüm. Bu fikirlerim olduğu için, benimle çalışmaktan onur duyacaklarını söylediler. Hatta onları ofislerinde ziyaret ederek birlikte bir anı resmi çektirdik ve onlarla ilgili bir işbirliği yapmak için hazırlanıyoruz. Bu da yeni projelerimizden biridir. Weber gibi,Coldwell Banker olarak bize iş desteği yaparak bizimle beraber çalışacaklarını düşünüyoruz.

“Döviz yüzünden mağdur olan insanlar vardır”

Piyasa şu anda çok kötü durumdadır. Dövizin yüksek olması, insanları mağdur etti. Döviz borcu olanlar vardır. Ev alanlar var. Hatta çalıştığımız birkaç emlak şirketinden aldığım duyumlara göre 4-5 tane yabancı sözleşmesini feshetmek zorunda kaldı. Dövizin bu kadar yükselmiş olması insanları mahvetmiş durumdadır. Tabii bu bizi de çok fazla etkiledi. Malzeme alırken, dolar Euro olarak alıyoruz. İzolasyon malzemesi ve diğer malzemelerimizi alırken fiyatlar çok yüksek geliyor. Biz de bunları müşterilerimize yansıtmak durumundayız. Ya da karımızdan düşürmek zorundayız. Biz bunu bir şekilde dengelemeye çalışarak yüzdelikle halletmeye çalışıyoruz. Yüzdeliğin bir kısmını müşterilerimize bir kısmını da karımıza yansıtmaya çalıştık. Bu da piyasayı engelledi.

“Kaliteden asla ödün vermem”

Kaliteli malzeme kullanmaya oldukça fazla önem veriyorum. Bu markalar arasında; Weber, Marshall, Herbol, Trimetal, Henkel vardır. Özellikle boya malzemeleri, izolasyon malzemelerinde tamamıyla TAYF LTD ile çalışıyorum. Bir iş yaparken benim yüksek bir kalite standardım olması gerekiyor. Kullanacağım ürünlerin hepsinin kesinlikle kaliteli olması lazım. Ayrıca tanınmış ve büyük markalarla çalışmak bana güven ve garanti veriyor.

“Ülkenin ekonomik durumu kötüye gidiyor”

Ülkenin ekonomik durumunu şu anda iyi görmüyorum. İnşaat sektörü de zor günler geçiriyor ve sistemin, daha çok Türkiye firmalarına destek olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’de ihalelerin açılması konusu önemli bir konudur. Hatta bu konuda protokol imzalandığını biliyorum. Yurt dışındaki müşteri potansiyelini adaya çekebilmek, tapu gibi konularda daha kolay bir akış sağlamak gibi sorunlarımız var. Müteahhitlerin yolunu açmak için daha çok hedef belirleyip yürümeleri gerekmektedir.

Bir örnek vermem gerekirse, güvenlik nedeniyle bazı tuhaf prensipler vardır. Örneğin, askeri bölgeye belli bir yakınlıkta yani yaklaşık 500 metre olan bir apartmanda veya evde, Rus vatandaşı birisinin yaşaması yasaktır. Ev satın alamaz. Bunu bilmeyen müteahhitler, mağdur oluyor. Sadece müteahhit değil, satın alan kişi de mağdur olabiliyor.
 
Editör: TE Bilisim