Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, inşaat sektöründe hızlı bir büyüme olduğunu ve bu alana yatırım kararı alanların günün sonunda ekonomik kazanç sağlarken devletin büyüme endeksini de olumlu yönde etkilediğini vurguladı.

Bakan Atun, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in daveti ile ülkemize gelen Adana Ticaret Odası ve Esnaf Odası heyetlerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’de ki sivil toplum örgütleri ile bundan sonraki süreçte daha sıkı istişare edeceklerini ve istişarenin de ötesinde ortak zeminde iş yapabilme potansiyelinin yaratılması için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Atun da kabulde yaptığı konuşmada inşaat sektörünün KKTC’de son yıllarda hızla ilerlediğine ve milli gelire olumlu tesir ettiğine işaret etti.

Atun; “Bu yıl, inşaat sektörünün diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Sadece konut yapım ve satımında değil eğitim için ülkemize gelen öğrencilere yönelik olarak yurt inşaatlarında da belirgin bir artış var” dedi.

Editör: TE Bilisim