“Bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla giriyoruz. Yine yaşadığımız sıkıntıların geride kalmasını, yine huzur dolu yeni bir yıl geçirmeyi temenni edeceğiz. Yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini, herkese bol kazançlar getirmesini, yalnızca kendi ülkemize değil, tüm dünyaya barış getirmesini temenni edeceğiz ve bunu bir tekerleme gibi, her yıl tekrar tekrar yinelemeye devam edeceğiz” diyen Gürcafer, şöyle devam etti:
“Elbette ki mutlu olmanın yolu pozitif olmaktan geçer. Bu yüzden iyi temennilerde bulunmak kötümser olmaktan iyidir. Ancak, iyi temennilerde bulunmak, güzel günlere ulaşmak için yalnız başına yeterli değildir. İnanç ister, kararlılık ister, kaygı ister, azim ister, planlı programlı çalışma ister. Bu çalışma başarıyı, başarı da işte o temenni ettiğimiz güzel günleri getirir.”
Gürcafer, bu yıl yeni yıla seçimle birlikte girildiğine işaret ederek,  “bu yılbaşı, öncekilerden farklı olarak, önümüzdeki beş yılda kaderimizi belirleyecek olan, geleceğimizi şekillendirecek olan siyasetçilerimizi belirleyeceğimiz bir yılbaşı olacaktır” dedi.  Bu nedenle güzel temenniler yanında, halk  adına yeni dönemde mecliste hükümet ve muhalefet görevlerini üstlenecek olan tüm vekillerden beklentilerini de dile getirdi. 


SEÇİLECEK VEKİLLERDEN BEKLENTİLER…

Gürcafer, milletvekillerine hitaben şunları kaydetti:
“Değerli müstakbel milletvekillerimiz;
Sizlerden huzurun, adaletin, mutluluğun, hüküm sürdüğü bir ülke yaratmanızı, bunun için olabildiğince çok çalışmanızı istiyoruz.
Bunu başarabilmek için, yalnızca bugünü değil gelecek kuşaklarımızı da düşünen planlamaları yapmanızı istiyoruz. Emekçimizden işadamımıza, öğretmenimizden öğrencimize, hayvancımızdan çiftçimize, esnafımızdan sanayicimize, müteahhitimizden taşeronumuza kadar tüm kesimlerimize yol gösterecek, bizlere yürüyeceğimiz yolda ışık tutacak bilmeden de olsa bir birimize zarar vereceğimiz değil, birbirimize fayda sağlayacağımız planlamaları yapmanızı istiyoruz. Lefkoşa’mızı, Girne’mizi, İskele’mizi, Mağusa’mızı, Güzelyurt’umuzu, kısacası Lefke’den Dipkarpaz’a kadar tüm köylerimizi kentlerimizi içine alan, birilerinin çıkarlarını koruyan değil, doğamızı, kültür mirasımızı, geleneklerimizi, göreneklerimizi koruyan imar planlarımızı yapmanızı istiyoruz.
Bu planlamaları yaparken insan kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmanızı, menfaat çevrelerinin değil toplumumuzun çıkarlarını gözetmenizi istiyoruz.
Ekonomik kalkınma planı yapmanızı istiyoruz. Ülke kaynaklarımızın belli bir zümrenin daha fazla zenginleşmesine yönelik kullanılmasına son verilmesini, toplumsal zenginleşmemize yönelik kullanılmasını istiyoruz.
Paranın üstünlüğünü kırıp hukukun üstünlüğünü tesis etmenizi istiyoruz. Mahkeme koridorlarında yalnızca alışılagelmiş mazbata dosyası olanları değil, ülkemizi yağmalamayı adet edinmiş olanları da taşımanızı istiyoruz. Adaletin zengin fakir, torpilli torpilsiz ayırımı yapmadığını, kamuyu kendi malı, devletin kaynaklarını kendi serveti gibi görenleri, her yılbaşı parti bileti aldığı için vergi ödememeyi hak olarak görenleri de adalet karşısına çıkarmanızı istiyoruz.
Düşüncemizin özgür olmasını ve düşüncenizin özgür olmasını istiyoruz. İrademizin siyasi rant amaçlı siyasetçiler tarafından, siyasetçilerimizin iradelerinin de menfaat çevreleri tarafından ipotek altına alınmasına son vermenizi istiyoruz.
Kamuda verimlilik istiyoruz. ‘Bugün git yarın gel’ sistemine son verecek reformlar istiyoruz. Ne siyasetçi tarafından hizmetçi gibi görülen ne de vatandaş karşısında kendini üstün gören, iş yerine mutlu gidip iş yerinden mutlu ayrılan, herhangi bir partinin sempatizanı diye fişlenmeden vatandaşına hizmet etme bilinci ile hergün verimli bir biçimde çalışan bir kamu görmek istiyoruz.
Denetim istiyoruz, sözde değil özde istiyoruz. Ayrıştırılmak değil birleştirilmek istiyoruz.
Verdiğiniz sözleri tutmanızı, tutamayacağınız sözleri vermemenizi istiyoruz. Daha fazla halının altına süpürülmesini değil, tam tersine artık halının altının da temizlenmesini istiyoruz.
Bizler artık yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle anılan değil, güzellikleriyle, mutluluklarıyla anılan huzur dolu bir ülke olmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve adaylarımızın yeni yılını kutlarız.”

Editör: TE Bilisim