Aralarında 1958’de İnönü Köyünden Gazimağusa’ya işe giderken pusuya düşürülerek öldürülen 5 köylünün de bulunduğu 11 İnönü şehidi, İnönü Şehitler Anıtı’nın bulunduğu köy meydanında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, UBP Milletvekilleri Hamza Ersan Saner ve Zorlu Töre, Gazimağusa Kaymakamı adına Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar, İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, bazı siyasi parti ile dernek temsilcileri de katıldı.

Tören İnönü Şehitler Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı marşı eşliğinde saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi. Ardından Ülkü Zort “Kandan Bayrak”, Sevgi Şair ise “Kalk Şehidim Uyumuyor Bebeğim” isimli şiiri okudu.

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ise günün önemini belirten konuşmasında, şehitlere atıfta bulunarak “Onlar bizim gururumuz, onlar bizim heyecan kaynağımız, onlar bizim iftarımız, iffetimizdir” dedi.

Şehitlerin Kıbrıs Türkü’nün milli varlığını sürdürmek, vatan millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiğini vurgulayan Öncü, şehitlerin Kıbrıs Türkü’nün haysiyet ve itibarını temsil ederken ozanların dilinde ağıt olduğunu ifade etti.

Şehitlere rahmet ve minnet dileyen Öncü, Kıbrıs Türkü’nün bu günlere gelmesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören, Din Görevlisi Hüseyin Çetekaya’nın şehitler için dua okumasıyla sona erdi. 
Editör: TE Bilisim