TÜ-ÖRKON Sözcüzü ve Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık, elektrik fiyatlarına yapılan indirimle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dünya akaryakıt fiyatlarındaki indirimin tüm elektrik birim fiyatlarına yansıtılmasını istedi ve eylem uyarısında bulundu.

Işık, yüzde 36’lık indirimin sadece 750 KWS’ın üzerindeki elektrik fiyatına yapılması, bundan sadece tüketicilerin yüzde 5’ini kapsayan yüksek gelirli sınıfın yararlanacak olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yapılan indirimde gelir grupları arasında ayrımcılık gözetildiğini iddia eden ve bunun anayasanın sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu savunan Işık, “Dünya akaryakıt piyasa fiyatlarında yüzde 60 oranına ulaşan düşüşe rağmen hükümet elektrik ücretlerinde nüfusun tamamını oluşturan tüketicilere ilk 1 ve 2’nci dilim 250 KWS’lık elektrik birim fiyatlarına yalnız 1 ve 7 kuruşluk indirim uygulanması kesinllikle elektrik faturalarına yansımayacağı gibi, artırılan maktu ücretlerle tüketicilere daha fazla bedel ödettirilecektir” dedi.

“YÜZDE 60’LIK İNDİRİM ELEKTRİK FİYATLARINA YANSITILMALI”

Dünya akaryakıt piyasa fiyatlarındaki yüzde 60’lık düşüşün paralel bir şekilde elektrik fiyatlarına da yansıtılması gerektiğini ifade eden Işık, indirimin geçim zorluğu çeken kesimlerin faturalarına da yansıyacak şekilde düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Hükümetin harçlara yaptığı zamları da eleştiren Işık, “(Hükümet) vermediği hizmetler için tüketicileri resmen haraca bağlamış bulunmaktadır” dedi.

Tüketicileri Koruma Dairesi’nin kurulamamasını da eleştiren Işık, Hükümet’i hizmet vermek vizyonundan uzak olmakla suçladı.

Hasan Yılmaz Işık, Hükümet’in, devletin yetkilerini halkın lehine değil, partizan veya kişisel çıkarlar için kullanmakla da suçladı ve eylem uyarısında bulundu.
Editör: TE Bilisim