Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin mesajlar veren Kurtulmuş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “OHAL’den 40-45 gün içinde sonuç alıp bitirmeyi planlıyoruz. Kesinlikle sokağa çıkma yasağı öngörmüyoruz. OHAL süresince günlük hayatı etkileyecek bir uygulama olmayacak” dedi.
“AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ ASKIDA”

Kurtulmuş ayrıca OHAL süresi boyunca “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin de” askıda olacağını belirtti.
Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel hak ve özgürlüklere kesinlikle dokunulmayacak. Devlet içerisindeki çeteyi temizleyemeye yönelik adımlar atılacak. Yapılacak olan budur. Şu ana kadar yapılan tespitlerde kayıh askeri araç yok”
MİT’E ELEŞTİRİ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş “İstihbaratta hem kişisel hem de yapısal zafiyet var” diye de Milli İstihbarat Teşkilatı’nı eleştirdi. Kurtulmuş ayrıca “TSK’nın yapısıyla ilgili de çalışma başlatıldığını” duyurdu.

İMAM HATİP MEZUNLARINA SUBAYLIK YOLU

Çalışmada İmam hatip mezunlarının da TSK’ya alınması yönünde bir detay bulunduğunu belirten Kurtulmuş “TSK’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının da gündemde olduğunu belirtti.
Yurt çapında sürdürülen FETÖ operasyonuna ilişkin son bilançoyu da açıklayan Numan Kurtulmuş “Türkiye genelinde 9 bin 914 kişi gözaltına alındı. Birçoğunun işlemleri sürüyor” dedi.
Editör: TE Bilisim