Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde yer alan resim yarışmasıyla çocukların ilkokul çağından itibaren sigara gibi zararlı alışkanlıklara karşı farkındalığını artırmak ve zararlarına karşı bilinçlendirmek amaçlanıyor.

Yarışmanın ardından çocuklar için eğlence düzenlendi ve katılım sertifikaları da dağıtıldı.

GÖKYİĞİT

USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit, etkinliğin 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü kapsamında düzenlendiğini ve sigaranın zararlarının önlenebilir olduğunu gösterip zararlı maddelere karşı farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Gökyiğit, sigaradan dünyada yılda 6 milyon kişinin öldüğünü, bunun da günde 16 bin kişi demek olduğunu kaydetti.

Sigaranın kanser ve solunum yolu hastalıklarına yol açması başta olmak üzere birçok zararı bulunduğunu, bu yüzden en zararlılarının başında gelen sigaranın önlenebilir olduğunu ifade eden Gökyiğit, çocukların eğitilmesi gerektiğini, bu çerçevede yarışmanın bu yıl 7.'sini düzenlediklerini anlattı.

Gökyiğit, yarışmada jüri olarak resim öğretmeni Canan Özoğul ve seramik sanatçıları Semral Öztan ve Semra Bayhanlı'nın görev alacağını da kaydetti.

Gökyiğit, ayrıca pasif içiciliğin de zararlarına işaret ederek, bu tip etkinliklerden sonra çocukların  anne babaya da örnek olduğuna vurgu yaptı.

ÖZGÜ

Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgü de, Dünya Sigarasız Günü’nde çocuklara yönelik farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin büyükler için de uyarı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Özgü, çünkü uyarının küçüklerden gidince daha anlamlı olduğuna vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin süreceğini kaydetti ve büyüklerin de gerekli uyarıyı almasını temenni etti.

ÖRS

KTEV Başkanı Umure Örs ise, gün dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin, çocukları zararlı alışkanlıklardan ve en yaygın olan sigaradan uzaklaştırmak adına farkındalık ve duyarlılığın artırılması amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Örs, arzularının çocukları zararlı alışkanlıklardan sanat yoluyla uzak tutmak ve mesaj vermek olduğunu belirterek, ayrıca etkinlikle çocukların düşüncelerini sanat ve kültür yoluyla sorgulamalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim