4 - 8 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan etkinlik, Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda saat 09.30’da yer aldı.

Etkinliğe, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Z. Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybaras Karaatmaca, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

5 bölgeden, 5 okulun öğrencilerinin katıldığı yarışmada; Yedidalga İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Irmak Bozkurt 1’inci, Şehit Menteş Zorba İlkokulu’ndan 4. sınıf öğrencisi Neslihan Aşçı 2’nci, Esentepe İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Miran Aygün ise 3’cü oldu.

Yarışmada dereceye giren çocuklara ödül ve sertifika verilirken, diğer katılımcılara da sertifika dağıtıldı.

Ekinlikte, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Z. Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybaras Karatmaca birer konuşma yaptı.

AVCI

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Z. Avcı, bu yıl şölenin 5.’sinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, trafik haftası nedeniyle yapılan çalışmalara dikkat çekti.

KKTC’de yaşamın kolay olmadığını söyleyen Avcı, çocukların daha güvenli bir ortamda büyümesi için çalıştıklarını, trafik ve yol güvenliğinin arttırılması için çabaladıklarını söyledi.

Avcı, trafik için yapılanları aktararak, trafik eğitim parkında gerçekleştirilen etkinlikleri de anlattı.

Kuzey Kıbrıs Tukcell Trafik Eğitim Parkı’nın çok zor şartlarda kurulduğunu, bu parkta yılda yaklaşık 7 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirten Mehmet Avcı, parkta 5 yılda yaklaşık 36 bin kişiye eğitim verildiğini kaydetti.

Parkın sadece ilkokullara yönelik olmadığını da vurgulayan Avcı, kurumların sürücülerine de parkta güvenli sürüş eğitimleri verildiğini belirtti.

Parkın büyütülmesinin önemine de değinen Avcı, parka eğitim salonu yapılması için çeşitli girişim ve çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Çeşitli sebeplerle ehliyeti alınan kişilere, ehliyetlerini almadan önce tekrar eğitim verilmesi yönünde de çalışmaları bulunduğunu ifade eden Avcı, diğer sıkıntılar yanında salon ve eğitmen yetersizliği bulunduğunu, ayrıca ülkede ikinci bir trafik eğitim parkına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybaras Karaatmaca, trafikte farkındalık yaratmak amacıyla yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerine yaptığı katkılara değindi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelsiz yaşam ve trafik konusundaki sosyal sorumluluk projelerine ayrıca önem verdiğini anlatan Karaatmaca, trafik kazalarının herkes için bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Araç kullanırken teflonda konuşulmaması gerektiğini vurgulayan Karaatmaca, çocuklardan bu konuda ailelerini uyarmalarını istedi.

Trafik parkında yapılan eğitimlerin, geleceğe yatırım olduğunu belirten Karaatmaca, trafik eğitimlerinin hayata yansıyacağına inanç belirtti.

BEŞERLER

Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürü Ahmet Beşerler de, trafik haftasının sorunların ortaya konulması ve farkındalık yaratılması için önemli olduğuna dikkat çekerek, trafikteki en önemli unsurlardan birinin eğitim olduğunu vurguladı.

Trafik eğitim parkında verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Beşerler, küçük yaşta yapılan bilinçlendirmenin kalıcı olacağını vurguladı.

Beşerler, trafik kurallarına uyan herkese teşekkür etti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, trafiğe önem veren yetkililere ve çocuklara teşekkür ederek, trafikte daha fazla can kaybı yaşanmaması için, bilinçli sürücüler yetiştirilerek, güvenli toplum yaratılmasının önemine dikkat çekti.

Bu amaçla yapılan çalışmalara değinen Bakan Taçoy, trafik kurallarının sadece trafik haftasında hatırlatılmaması gerektiğini, kurallara her zaman uyulması gerektiğini vurguladı.

Yeni nesillerin trafik kuralarına uyacağına ve uymayanları uyaracağına inanç belirten Bakan Taçoy, trafik kazalarının olmayacağı bir gelecek temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim