Yüksek İdare Mahkemesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin ‘müfredatının yasa dışı’ olduğuna karar vererek, ‘Eğitim Bakanlığı’nın okulun faaliyete geçmesiyle ilgili iki yıl önce aldığı idari kararı yetkisiz bularak’ iptal etti, Eğitim Bakanlığı Koleji ‘Genel Orta Öğretim Dairesi altına aldı.

Eğitim Bakanı Özdemir Berova, ‘Her türlü görüşe saygılıyız ama biz bunun doğru ve yasaya uygun bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” dedi, İlahiyat Koleji’nin bundan sonra Genel Orta Öğretim Dairesi çatısı altında eğitimine kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Müfredat yasa dışı…

Yüksek İdare Mahkemesi 17 Haziran tarihli kararında, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin mesleğe yönelik eğitim verecek okullar açması yönünde yetkisi olduğunu ancak Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin mesleğe yönelik eğitim yapmadığını ve dava konusu kararın 'yetkisiz’ bir şekilde alındığı için kararı iptal ettiğini açıklamıştı.

Öğretmen Sendikaları açılan davalarda, ‘Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından Haspolat’ta Hala Sultan İlahiyat Koleji hususunda alınan kararın iptal edilmesini’ talep etmişlerdi. İki yıl sonra sonuçlanan davada, Yüksek İdare Mahkemesi, İlahiyat Koleji’nin ‘müfredatı ile eğitim verilmesinin yasa dışı’ olduğuna karar vermişti.

(YENİ DÜZEN)
www.yeniduzen.com/Haberler/ozel-haber/berova-ilahiyat-koleji-yoluna-devam-edecek/67757
Editör: TE Bilisim