Etkinlik, AB tarafından Sivil Toplum Eylemde Hibe Programı 4 altında finanse edilen “Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirildi.

PPI-CY’den yapılan açıklamaya göre, kahvaltı, bu yıl iki örgütün Ocak ayından Mayıs ayının sonuna dek birlikte gerçekleştirdikleri sağlıklı beslenme seminerlerinin kapanış etkinliği olarak düzenlendi.

Etkinlikte, sivil toplum temsilcileri, iki toplumdan katılımcılar ve özellikle PeacePlayers aileleri çocuklarıyla birlikte deneyimli diyetisyenlerin yönlendirmesiyle kendilerine sağlıklı kahvaltı alternatifleri hazırlama şansı buldular. İnteraktif ve bilgilendirici bir yapıda gerçekleştirilen etkinlikte Kıbrıslı Türk ve Rum katılımcılara tüm malzemeler dernekler tarafından sağlandı ve tarifler de diyetisyenler tarafından verildi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar hem bilgilenme hem de birlikte hoşça vakit geçirme imkanı buldular.

Projenin önemli bir bacağını oluşturan sağlıklı beslenme eğitimleri, tüm ada çapında belediyelerin de desteğini alarak yürütüldü. Şehirlerin yanısıra kırsal bölgelerde de sürdürülen eğitimlerde; ailelere, çocuklara ve ilgili duyan tüm katılımcılara, daha sağlıklı bir beslenme biçimini hayatlarına nasıl dahil edebileceklerinin yöntemleri anlatıldı.

Kıbrıs’taki genç nesilde yaygınlaşan sağlıksız beslenme ve obezite ile mücadele etmeyi de amaçlayan eğitim seminerleri, Engomi, Lapta, Aglantzia, İskele, Kiti, Yeniboğaziçi ve Araddipou’da yapıldı.

KTDD Proje Koordinatörü Melis Eroğlu eğitimler ve etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Seminerler sırasında gözlemlediğimiz en önemli sorun; aslında bilgisizlik değil, teknolojinin hayatımıza girişi ile yoğun ancak hareketsiz yaşamımız ile yıllar içinde edindiğimiz alışkanlıklarımızla oluşan yaşam biçimimiz idi. Eğitimlerimizde ve gerçekleştirdiğimiz kahvaltımızda da katılımcılarımıza hatırlatmak istedik ki; yemek zamanları hızlı yaşamımızı yavaşlattığımız ve sevdiklerimize ve kendimize daha sağlıklı bir yaşam için cesaret verdiğimiz zamanlar olmalı” dedi.

PPI-CY Proje Koordinatörü Süreyya Çelmen Değer ise, “Sağlıklı kahvaltımız şekli ve yapısı itibariyle, basketbol oyuncularımızın aileleri ile birlikte üreterek ilişkilerini güçlendirdikleri bir yapıda hayat buldu. Beraber oynayan çocukların, birlikte yaşayacağına da inandığımız gibi, etkinlik günü böylesi bir etkinlikte yer alan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum aile ve çocuklarımızın birliktelikten mutlu olduklarını görmek bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Üç yıl boyunca uygulanacak ‘Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın Desteklenmesi’ projesinin ana hedefinin; Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençleri basketbol oynamak için bir araya getirerek, bölünmüş toplumlar arasındaki ön yargıları kırmak, gençlerin güven, saygı ve takım çalışması gibi beceriler elde edebilmeleri için kapasitelerini geliştirmek olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilisim