İzcan yaptığı yazılı açıklamada son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Eylül Pazartesi günü adaya gelişiyle ilgili Kıbrıs Rum tarafında büyük beklentiler oluştuğuna dikkat çeken İzcan, Anastasiadis’in verdiği mesajlarla toplumunun beklentilerini yükselttiğini ancak bu beklentilerin gerçekçi olmadığını ifade etti.

“İKİSİ DE ZAMANA OYNUYOR VE ÇÖZÜM KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİLLER”

İzcan, şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Anastasiadis çözüme adres olarak Ankara’yı göstermektedir. Sayın Eroğlu’nun sorunu çözmeye niyeti yok. Görüşmeler yokuşa sürükleniyor mesajı verilerek çözümünün anahtarı Ankara’dadır deniyor.

Ancak her iki lider ve sorunla ilişkisi bulunan tüm taraflar bilmelidir ki Kıbrıs sorunu uluslararası bir sorun olmasına rağmen, çözümün ana unsuru olması gereken iki toplum adına görüşmeleri yürüten liderlerdir.

İnisiyatif alması gereken ve masada samimi bir şekilde çözüm için çalışması gereken iki toplumun temsilcileridir. Doğru yaklaşım budur ve ne yazık ki liderler bu yaklaşımı göstermemektedir.”

Şu ana kadar sorunun çözümü yönünde ciddi bir gelişme olmadığını kaydeden İzcan,  iki liderin de zamana oynadığını ve çözüm konusunda samimi olmadıklarını savundu.

“ORTAK ADAYLA MOMENT SAĞLANMALI”

2015 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarının Kıbrıs sorununun çözümü üzerine odaklanacağını belirten İzcan, “ Toplumun çözüme olan inancını ve motifasyonunu yükseltecek, iç meselelerde ve Ankara’yla ilişkilerde Kıbrıslı Türklerin saygınlığını yeniden tesis edecek, çözüm, barış ve demokrasi yanlılarının belirleyeceği ortak bir adayın Cumhurbaşkanlığı’na gelişiyle yeni bir momentin sağlanması gerektiğine inanmaktayız” dedi.

Editör: TE Bilisim