TKP Yeni Güçler Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Hür-İş heyetini TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Sonay Adem ve Genel Sekreter Yardımcısı Memduh Çeto karşıladı.

ÇAKICI

TKP yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı da konuşmasında, Hür-İş’in yeni yönetim kuruluna görevinde başarılar dileyerek, Hür-İş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çakıcı, “işçinin ezildiği bir dönemden geçildiğini ve daha da kötüye gidilmekte olduğunu, hükümetteki partilerin buna çare olamadıklarını” kaydetti.

Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in ilk seçimde iktidara gelmesi halinde özel sektör çalışanlarının sendikalaşmasıyla ilgili yasalar geçireceklerini ve bu anlamda özel sektörde sendikalaşmanın ileriye taşıma yönünde net adımlar atılacağını söyledi.

Çakıcı, eşiti işe eşit ücret kavramının TKP Yeni Güçler için vazgeçilmez olduğunu ve bu günkü “Göç yasasıyla” ortaya çıkan çarpıklığı ortadan kaldırmak için halktan görev talep ettiğini ifade etti.

ÇALUDA

Açıklamaya göre,  Hür-iş Başkanı Ahmet Çaluda da  ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede taşeronlaşmanın ciddi bir yara olduğu, özel sektörde sendikalaşmanın önünün yasa yoluyla açılması için ısrarcı olduklarını söyleyerek, geçici memur ve işçilerin kadrolanmasının yasal zemine kavuşması gerektiğini dile getirdi.

Çaluda, federasyon olarak çalışma barışı adına, uzlaşı sendikacılığı ilkesi ile sorunları diyalog yoluyla aşmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim