Karayolları Dairesi tarafından yayınlanan ve Resmi Gazete’de çıkan bir emirname ile 5 ton ve üzeri  yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarının memurların çalışma saatlerine göre kısıtlama getirilmesi, ülkemizin sıkıntıları içerisinde boğuşan ekonomik sektörlerde ve özellikle İnşaat sektöründe iş yapan  müteahhit firmalarımız arasında ciddi bir rahatsızlığa neden olmuştur.

Kamu görevlilerinin işe gidiş ve çıkış saatlerini rahatlatmak iddiasıyla hazırlanan bu emirnamenin, ülkedeki trafik sorununa çare olacağı düşüncesi son derece yanlıştır. Devletin üzerine düşen  görev ve sorumlulukları sadece yerine getirmeyip, toplumun bir kesimine yönelik kısıtlamalara gitmesi  kabul edilebilir değildir.

Devletin, ülkemizin karayan yaralarından biri olan trafik sorununu çözmek adına sektör temsilcilerinin  görüşünü almadan yürürlüğe konulan bu emirnamenin aslında iş hayatını ne kadar dikkate aldığının bir kanıtı niteliğindedir.

Trafik sorununun çözümüne yönelik bu güne kadar yapılan çalışmaları uygulamakta yetersiz kalan Devletin, Kamyonların anayollarda belirli saat dilimleri içerisinde kullanılması emirnamesi yerine bu çalışmaları derhal uygulamaya koymasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Gelinen aşamada Hükümetinbu yanlış uygulamadan dönerek yayımlanan emirnameyi geri çekmesini bekliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim