Aralık ayından beri yaptığımız görüşmelerde 15-20 Şubat itibarı ile bütçenin açılanacağı ve mazot desteğinin ödeneceği yönünde söz aldık. Fakat hükümet edenler bu sözü yerine getirmemiştir.
Biz Çiftçiler Birliği olarak diyalogdan yana olduğumuzu ve sıkıntılarımızı bu yolla çözmeyi hedeflediğimizi hükümet edenlere defalarca ilettik. Son yaptığımız görüşmeler sonucunda mazot desteğin Mart ayının ilk haftası ödeneceği yönündeydi. Fakat yine görüyoruz ki hükümet edenler sözlerinde durmamış ve hakkımız olan mazot desteğini bugün olmasına rağmen ödenmemiştir. Hükümetin ASLİ görevi sadece ay sonu memuru ödemek midir? Hakkımız olan bu dönem mazot desteği arazilerini sürmek ve ekime hazırlamak içindi, gelin görün ki nerdeyse hasat zamanı gelmesine rağmen halen mazot desteğini ödemeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Verilen sözler gününde ve zamanında yerine getirilmediğinde bu destek amacından çıkar ve köstek haline gelir. Görüyoruz ve kamuoyuna gösteriyoruz ki hükümet edenler diyalog yolu ile değil onların anladığı şekilde mücadele yolu ile hakkımızı vermek istiyorlar.
Bugünden itibaren mücadele şeklimizi değiştirip, hakkımızı alacağız. Hükümet; çiftçiyi ve hayvancıyı musalla taşına yatırmaya çalışıyor. Hükümet edenler bizlere verdiği sözleri tutmuyor ama unutulmasın ki üreticinin karşısında hiçbir güç duramaz. Sabrımızı sınıyorlar. Mazot desteği bu hafta ödenmediği takdirde önümüzdeki hafta tutumumuzu daha fazla sertleştireceğimizi kamuoyuna duyururuz.

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ
HÜSEYİN ÇAVUŞ KELLE
(BAŞKAN)
 
Editör: TE Bilisim