Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, yüzlerce insanın katıldığı bu yemeklerin paralarının nerden ödendiğini merak ettiklerini de belirtti.

KIB-TEK’e Yönetim Kurulu kararı ile 20 istihdam yapıldığının bilindiğini, ileriki günlerde daha birçok personel alınabileceği mesajının da verildiğini ileri süren Tunalı, “Bu tür Kurumların yeniden personel ile doldurulmasının sonrasında bir gün gelip şirketin batacağı hesabını kimse yapmıyor” dedi.

Tunalı, Hükümetin belirli bölgelerde yeniden kırsal kesim arsası açılacağını açıkladığını, bu bölgelerde şu anda örgüt başkanları ve ilçe başkanlarının partililerini belirlemeye çalıştığını savunarak, ilk kez kırsal kesim arsası açılacak olan bölgelerde de kavgaların yaşandığını ileri sürdü.

“Yıllarca menfaate dayalı politikalarla kurdukları düzenin devamından yana tavırlarını sürdüren partilerin artık sonunun geldiğini” ileri süren Tunalı, 40 yılı aşkın bir zamandır menfaate dayalı düzeni yaratanların şimdi KKTC’yi bitirdiklerinin farkında bile olamadığını savundu.

“Hükümetin yeniden menfaat dağıtmaya başlamasından dolayı halkın acaba erken bir seçim mi var demekten kendini alamadığını” iddia eden Tunalı, “Bu kez Hükümet edenler yanıldıklarını göreceklerdir” dedi.
Editör: TE Bilisim