Komite Başkanı Ersin Tatar söz alarak bütçe çalışmalarının halkın refahı için yürütüldüğüne işaret etti.

Gelirlerdeki yükselen trendin devam etmesinin beklendiğini anlatan Tatar, bunun başarılabilmesi için kaynak yaratan dairelerin gelirleri zamanında toplaması gerektiğini kaydetti.

Dövizin yükseldiği şartlarda, bütçe gelirlerinin, vatandaşın alım gücünün düşmediği bir ortamda istenen noktada tutulabileceğini kaydeden Tatar, refaha dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Bütçe rakamları yanında, istikrar ve güven ortamının da önemli olduğunu anlatan Tatar, bunun bütçedeki büyüme açısından gerekli olduğunu anlattı.

Cari transfer giderlerinin arttığına işaret eden Tatar, tek tip güvenlik planına da değinerek, bu sisteme geçilmesi halinde özel hastanelere ödeme yapılması gerekeceğini dile getirerek bu konuda yardıma ihtiyaç olacağını kaydetti.

Tatar, daha adil bir vergi sistemi için direkt vergi tahsilatının artması gerektiğini belirtti.

Olası bir federal cumhuriyette bütçe rakamlarının nasıl olacağı konusunda bilgi istediğini ancak cevap alamadığını söyleyen Tatar, bu detayları bilmek istediğini anlattı.

Şimdiki Merkez Bankası Başkanı’nın görevinin bittiğini ve geri döneceğini dile getiren Tatar, bir an önce yeni Merkez Bankası Başkanı’nın göreve başlaması gerektiğini anlattı.

Tatar, finans kuruluşlarının denetlenebileceği, piyasaların regüle edileceği bir sistem oluşturması için çalışma başlatılması gerektiğini ifade etti.

Enerji alanında yapılanmanın bir an önce hayata geçmesi gerektiğini anlatan Tatar, enterkonnekte sisteme bağlı olmanın en verimli ve uygun yöntem olduğunu dile getirdi.

ANGOLEMLİ: “UYGAR ÜLKELERDE CİDDİ SORUNLARIN ARDINDAN HÜKÜMET İSTİFA EDER”

Tatar’ın ardından Toplumcu Demokrasi Partisi Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yaptı.

Angolemli, konuşmasında güncel konulara değindi.

Uygar ülkelerde yaşanan ciddi sorunların ardından hükümet yetkililerinin özür dileyerek, istifa ettiklerini söyleyen Angolemli, ülkemizde ise eylemlere rağmen bunun yapılmadığını belirtti.

Angolemli, yaşanan kazanın ardından saat konusunun gündeme geldiğini, yaklaşık 20 gün önce yaptığı bir konuşmada mesai saatlerine yönelik eleştiri ve uyarıda bulunduğunu ancak adım atılmadığını söyledi.

Türkiye’nin yüzünü Suudi Arabistan ve Katar’a döndüğünü onlarla ilişkileri bulunduğunu savunan Angolemli, “Saatleri onlara göre ayarladılar ancak biz konum olarak batıdayız” dedi.

Angolemli, gençlerin eylemine rağmen hükümetin saatlerle ilgili geri adım atmamasını eleştirdi.

“HAMİLE POLİSİN EYLEMDE GÖREVLENDİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Polisin sivile bağlanmamasını eleştiren Angolemli, hamile bir polisin eylemde görevlendirilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Polis içinde huzursuzluklar yaşandığını ifade eden Angolemli, polisin her bakımdan yetersiz olduğunu savundu.

Seyrüsefer ödemeyen vatandaşlar bulunduğunu, kayıt dışı ekonominin ciddi bir miktarda olduğunu söyleyen Angolemli, hükümetin gelirlerini toplayamadığını iddia etti.

“ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETSİN”

Angolemli, hükümetin toplumdan özür dileyerek, istifa etmesi gerektiğini savundu.

Tarım konusunda da değinen Angolemli, bazı köylere tohum dağıtılmadığını, köylülerin sıkıntı yaşadığını belirtti.
Editör: TE Bilisim