oplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, son üç yıldır asgari ücret ile maaşlara hiçbir artış yapmayan hükümetin yeni belirlediği asgari ücret sonrasında maaş ve ücretlilere verdiği artışla dar ve sabit gelirlilerle alay ettiğini kaydetti.

Özyiğit, partisinin basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, son üç yılda çeşitli kalemlere yapılan zamlar nedeniyle maaş ve ücretlerde yüzde 40 oranında gerileme olduğunu belirtti.

Akaryakıt ve tüp gaz başta olmak üzere temel gıda maddeleriyle tüm ürünlere yapılan zamlar nedeniyle özellikle dar ve sabit gelirlilerin hayat pahalılığı karşısında ezildiklerini kaydeden Özyiğit, “yapılan araştırmalarda halkın sadece yüzde 9’u gelirlerini artırırken, yüzde 43’ünün gelirlerinde azalma olduğunu, yüzde 50 civarında kişinin de kıt kanaat elde ettikleri birikimlerini harcamaya başladıklarını” ifade etti.

Özyiğit, 2011 yılında eşel-mobilin rafa kaldırıldığını, 2012 Temmuz ayında ise 0,73’lük “gülünç bir artış verildiğini” belirterek, “Bütün bunlar yetmezmiş gibi, UBP Hükümeti 1 Ocak 2013’ten itibaren tüm resim ve harçlara okkalı zamlar yapmış, dövize endeksli olan petrol fiyatları da, dövizdeki düşüşe rağmen, son 10 günde 2 kez zamlanmıştır” dedi.

Asgari ücretin olması gereken rakamın çok altında belirlendiğini, siyasi kamu görevlileri 200 TL artış alırken alt düzeydekilerin 100 TL, emeklilerin ise 40-80 TL artış aldığını anlatan Cemal Özyiğit, hükümetin ise kurultay amacıyla pervasızca delege istihdamı yaptığını öne sürdü.

“SON KULLANMA TARİHLERİ ÇOKTAN GEÇTİ”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, ülkedeki çıkara dayalı sistem ile bu sistemden nemalanan siyasetçilerden kurtulmanın zamanının çoktan geldiğini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

“Artık değişimin zamanı gelmiştir. Çarpık sistemin de, sadece koltuğunu düşünen siyasetçilerin de son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Sistemin ve rejimin sil baştan yenilenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden TDP, halktan aldığı güçle düzeni değiştirmeye taliptir. Bu uğurda mücadele eden diğer örgütlerle birlikte güç birliği içinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu yolda kararlılıkla ve inançla yürümeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim