Kamu-Sen, dünyanın en pahalı akaryakıtının, en pahalı enerjisinin ve fahiş banka faizlerinin uygulandığı, ulaşımın ve haberleşmenin pahalı olduğu, zamların, her gün yapıldığı ülkemizde, ‘rekabet edebilirlik’; ucuz ve günde 10-12 saat köle gibi çalıştırılarak, Türkiye vatandaşı dışındaki ‘köle işçiler’ getirilerek sağlanacakmış” iddiasında bulundu ve “hükümeti bu insanlık dışı düşünceden vazgeçmeye davet ederiz” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, yazılı açıklamasında, “Yaptığı akıl almaz işlerle halkı alım gücünü düşüren binlerce esnafın kapısına kilit vurduran, tüm hakları budayan ve nüfusun büyük bir bölümünü yoksulluk sınırlarına getiren hükümet, şimdi de köle işçiler yaratıyor” görüşünü savundu.

Özkardaş, UBP hükümetinin, banka faizlerini düşürüp, enerji, ulaşım, haberleşme, resim ve harçlara yapılan zamları düşürme, bürokratik engelleri kaldırma gibi ekonomik aklın gereklerini yapacağı yerde, yabancı işçilerin ücretlerinin kendi ülkelerindeki asgari ücret düzeyinde olmasını ve ayrıca ücretlerinden yüzde 8 kesinti yaparak bunu da sermaye kesiminin cebine aktardığını iddia etti. Özkardaş, bunun, “tam bir insanlık suçu ve ırkçılık olduğunu” öne sürdü.

Bu uygulamanın, hem ILO sözleşmelerine ve hem de insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Özkardaş, “ırkçı olan bu düşünce hayata geçirilirse; ucuz ve niteliksiz işgücüyle dolacak ülkede, hem işsizliğin artacağını hem de yeni kültürel, sosyal ve kriminal olayların zaten var olan sorunları daha da artıracağını” kaydetti.

Editör: TE Bilisim