Mağusa İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Kadri Fellahoğlu, İsmet Akim, Niyazi Düzgün ve Erkut Şahali ile Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, parti meclisi üyeleri, ilçe, bucak ve ocak yöneticileri katıldı.
GULLE: UBP ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, UBP zihniyetinin ülke yönetimini yüzüne gözüne bulaştırdığını ifade ederek, toplantının amacının gelecek dönemde nasıl bir yol izlenmesi ile ilgili olarak partililerin görüşlerini almak olduğunu sözlerine ekledi.
YORGANCIOĞLU: SÜRECİ CTP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BAŞLATTI
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada ülkede gelmiş geçmiş en beceriksiz hükümet ile karşı karşıya olunduğunun altını çizerek, “Ülke yangın yerine döndü onlar hala daha koltukta kim oturacak kavgası veriyor” dedi.
UBP zihniyeti tarafından yaratılan çıkmazda halkın önünü açmak için CTP-BG’li Lefkoşa Meclis üyelerinin verdikleri istifaların amacına ulaştığını belirten Yorgancıoğlu, “Lefkoşa’da hiçbir suçu bulunmayan arkadaşlarımız yaşanan kaosun giderilebilmesi için istifa ederek Cemal Bulutoğluları’nın istifasını getiren süreci başlattılar” dedi.
“TOPYEKUN SEÇİME GİDİLMELİ”
Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın istifası ile Lefkoşa için erken bir ara seçim yapılacağına vurgu yapan Yorgancıoğlu, “Gelinen süreç göstermiştir ki sadece Cemal Bulutoğluları değil İrsen Küçük de istifa etmelidir. Sadece Lefkoşa’da değil tüm ülkede topyekun seçime gidilerek halkın önü açılmalıdır” dedi.
Son zamanlarda ‘tüm siyasi partiler aynıdır’ şeklinde başlatılan bir propaganda olduğuna değinen Yorgancıoğlu, “Kamu alanında, elektrik altyapısında, sağlık alanında, ekonomi alanında CTP’nin yaptığı yatırımlarla UBP’nin 2009’dan günümüze kadar yaptıkları arasında nasıl bir benzeşme olabilir? Bu propaganda UBP’nin koltukta kalması için yapılıyor” dedi.
Bin bir yalan vaatle iktidara gelen UBP’nin 2009 yılından beri Kıbrıs Türk Halkına ihanet içerisinde olduğunun altını çizen Yorgancıoğlu, KTHY’yi millileştiren CTP ile cumhurbaşkanlığı seçimi uğruna KTHY’yi batıran UBP’nin arasında dağlar kadar fark olduğunu ve bunun her platformda gür bir sesle dillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim