Özersay dün KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği’ni ziyaret etti. Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özersay, ziyarette yaptığı konuşmada, adanın iki tarafı arasında alışverişler bakımından dengesiz bir durum bulunduğunu; bunun da ülke ekonomisinde ciddi kayıplara yol açabildiğini kaydetti. Özersay, yasakçı bir zihniyet olmaksızın bir takım tedbirlerin alınmasını ve kamuoyunda bir farkındalık yaratılmasını gerekli gördüğünü vurguladı.

Ziyareti esnasında devletle ilgili siyasi değerlendirmelerde de bulunan Özersay, partizanlık ve adam kayırmacılıktan dolayı yaşanan adaletsizliğe işaret etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşların artık adil hizmet istediğini ve bunu da bir siyasi partiye vefa borcu olmayan, işinin ehli bir cumhurbaşkanının yapabileceğini söyledi.

Özersay partizanlık ve adam kayırmacılık yapmadan, herkese eşit mesafede duracak ve uluslararası alanda Kıbrıs Türkü’nü en iyi şekilde temsil edecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kudret Özersay, cumhurbaşkanlarının anayasa ve yasalarda yer alan yetkilerini hep göz ardı edildiğine dikkat çekerek, cumhurbaşkanının memleketin asıl sorunlarının çözümüyle ilgili yapması gereken görevleri, atması gereken adımları ve kullanması gereken yetkiler olduğunu hatırlattı.

Kamuda yaşanan sıkıntılara da değinen Özersay, vatandaşın sorunlarının hem kamuoyunun gündemine gelmesi, hem de belirli bir duyarlılık olması açısından aktif bir duruş ortaya koyacağını dile getirdi. Özersay, yapılan yasaların uygulanması bağlamında bir çaba ortaya koyacağına vurgu yaptı.

Özersay, kamu reformuyla müşavirlik sorunun ortadan kalkması gerektiğini kaydetti. Bu tasarının mecliste sürekli ertelendiğine dikkatleri çeken Özersay, bu yasanın geçmesi halinde yeni müdür ve müsteşarların atamaları sonrası müşavir olmalarının engelleneceğini umduğunu söyledi.

Siyasette verilen sözlerin tutulması bir yana, var olan kuralların uygulanmaması konusunda da sıkıntılar olduğuna değinen Özersay, cumhurbaşkanının yetki ve görevlerini hatırlattı.

Özersay, bakanlar kuruluna başkanlık edecek bir cumhurbaşkanının hükümet programında verilen taahhütleri yerine getirmesi için hükümeti harekete geçmesi yönünde zorlaması ve bu maksatla bir kamuoyu baskısı yaratması gerektiğini söyledi. Kudret Özersay, 19 Nisan’da siyasette bir kırılma noktası yaşanacağını vurguladı.
Editör: TE Bilisim