Asla değildir. Fakat halktan temsil yetkisini alan bazı seçilmişler hukuku ayaklar altına almaktan; kamu kaynaklarını kendi zümresine dağıtmaktan hiç çekinmemektedirler. İşte Mağusa Belediyesi eski ve yeni başkanları Oktay Kayalp ve İsmail Arter bu sorumsuz siyasetçi profili için son örneklerdir. Gerek Oktay Kayalp gerekse İsmail Arter, İHALESİZ olan alım yetkilerinin 6000 TL ile sınırlandırıldığından habersizler miydi?

Habersiz olmalılar ki, Oktay Kayalp ayni hukuk ihlalini 778 defa; İsmail Arter ise 179 defa işlemişlerdir. Her iki Belediye Başkanı tarafından gerçekleştirilen bu hukuk ihlalleri neticesinde toplam 2 milyon 128 bin 267 lira 91 kuruş harcanmıştır.

Öte yandan Oktay Kayalp, MAGEM’e -ki kurucusu da kendileridir- makbuzsuz ve hibe yoluyla 1 milyon 83 bin Türk Lirası tutarında 41 defa katkı yapmıştır. Aynı şekilde şimdiki Belediye Başkanı İsmail Arter ise 10,000 TL kaynak sağlamıştır.

4 sene içerisinde usulüne aykırı bir şekilde 1,093,000 TL kaynak sağlanan MAGEM’in yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamada Mağusa Belediyesi ile bağların sonlandırıldığı dile getirilmiş ve Sayıştay raporunda bulgu yapılan usulsüzlüklerin sorumluluğu 14 Ağustos 2014 tarihinden önce görevde olan MAGEM yönetimine yüklenmiştir.

Tüm bunlara rağmen MAGEM’in, Mağusa’da bulunan diğer birlik/derneklerin adaletli ve hukuka uygun olarak yararlanabilecekleri bir kaynağı tek başına kullanmış olduğu gerçeği ortada durmaktadır. Yönetenler sayesinde bir zümre kamu kaynaklarına istediği şekilde erişebilmiştir.

Daha önce söyledik, yine tekrarlıyoruz: Sayıştay raporlarında yer alan bulgular dikkate alınarak gerekli denetimler derhal gerçekleştirilmelidir. Hukuk Dairesi(Başsavcılık) ve Polis Genel Müdürlüğü geciktirmeden Sayıştay tarafından yapılan bulguların üzerine gitmelidir. Aksi takdirde, Sayıştay raporları “suç nasıl işlenir?” sorusunun cevabını veren birer kitapçık olarak addedilecektir.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak, başta Mağusa Belediyesi eski başkanı Oktay Kayalp ve İsmail Arter’i hukuksuz işlemler yaptıkları için kınıyoruz. Kendilerini imza attıkları usulsüzlüklerin hesabını vermeye çağırıyoruz. Bu ülke insanı siz ve sizin gibi kamu kaynaklarını keyfi bir şekilde kullanan sorumsuz siyasetçilerin elinden çok çekmiştir. Biz kamu kaynaklarını kendi zümresine kolaylıkla ulaştıracak değil toplumun tüm kesimlerine adil olarak paylaştıracak yönetenler talep ediyoruz.

Toparlanıyoruz Hareketi
(Temiz Toplum Derneği)
 
Editör: TE Bilisim