HTKS kadın üyeleri adına Milhan Beysoylu Alasya tarafından yayınlanan mesajda, kadının, toplumsal varlığın eşit sağlayıcısı olduğuna dikkat çekilerek, buna rağmen sosyal ve ekonomik değerlerden hakkı olan eşit payı alamadığı kaydedildi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin faaliyete geçirilmemesi, kadın sığınma evlerinin açılmaması, yasa dışı kadın ticaretinin son hızla devam etmesi ve bir türlü önü alınmayan kadın cinayetlerinin devam ettiğini kaydeden Alasya, “HTKS 8 Mart 1857 gününde emek ve eşitlik uğruna can vermiş 129 kadına ve bugün mücadeleyi yükselten tüm emekçi kadınlara selam durur” ifadelerini kullandı.

BAY-SEN BAŞKANI SAKALLI: “BÜYÜTMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ DAYANIŞMA VE EMEK MÜCADELESİNİN TARİHİ”

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı “Ne 1 Mayıs ‘çiçek, böcek, bahar günü’ ya da herhangi bir dini bayram tarzında kutlama günüdür, ne de 8 Mart ‘kadın veya erkek’ cinsiyetine özel bir günüdür” ifadelerini kullandı. 

Sakallı, Bay-Sen Yönetim Kurulu adına yayınladığı 8 Mart mesajında, bu önemli tarihlerin tümünün birçok emekçinin canları, kanları pahasına ödediği bedelle kazanılıp birlik ve dayanışmayı büyütmek için her yıl yaptığı ve büyütmeye çalıştığı emek mücadelesinin tarihleri olduğunu kaydetti.

Sakallı, BAY-SEN Yönetim Kurulu olarak, en başta kurumdaki kadın emekçi mesai arkadaşları olmak üzere tüm emekçilerin “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” en içten dileklerle kutladığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim