Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komite’nin Posta Dairesi’nin 2007 Mali Yılı Gelirleri Sayıştay Denetim Raporu görüşülürken söz alan CTP - BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, “Bugün yasama günü ama gündemde bir yasa yok” diyerek hükümete eleştiriler yaptı.

Yorgancıoğlu, öncelikle ülkenin ihtiyaç duyduğu yasaların Meclis’in gündeminde yer alması, Sayıştay raporlarının ikinci sırada gelmesi gerektiğini söyledi.

“KURULTAY SEVDASI”

Komitelerde yasaların görüşülmesinin bitirilemediğini, UBP’li komite üyelerinin konuya önem vermemesi veya kurultay “sevdasından” iş yapılamadığını savunan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede kriminal olayların ve sorunların arttığını, hükümetin ise duyarsız kaldığını öne sürdü.

Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinin yarattığı sorunlara işaret ederek taksicileri örnek gösterdi.

Ülkede yasa ve kural dışı işler yapıldığını, insanların kendi geleceklerinden endişe duyduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, “hükümetin beceriksizliğinin karmaşa yarattığını, insanların her alanda sorunlarla karşılaştığını” öne sürdü.

“HİÇ BU KADAR BAŞIBOŞ KALMAMIŞTI”

Yorgancıoğlu, “hiçbir ülkede iktidar partisinin kendi yarışı nedeniyle ülkenin hiç bu kadar başıboş kalmadığını” öne sürerek, hükümetin vurdumduymazlığının tahammül sınırlarını aştığını; bunun halka ihanetin belirtileri olduğunu söyledi.

“Ülkede polis karakollarına molotof kokteyli atılacak kadar ileri gidildiği halde mafya ilişkilerini düzenleyecek yasaların gündem yapılmadığını” belirten Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin sorumluluktan kaçamayacağını ifade etti.

Ülke bu haldeyken Meclis gündemine oylaması olmayan sadece bilgiye sunuş olan Sayıştay raporlarının gelmesini eleştiren CTP –BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin toplum yararına getirdiği yasalara destek verdiklerini ama artık her şeyin 24 Şubat’taki UBP kurultayına kilitlendiğini; ülke yararına hiçbir şey yapılmadığını savunarak; halkın bunları hak etmediğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Ben beklerdim ki bugün Sayıştay raporlarından önce bu konular da gündem olsun” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, “bu durumun UBP’ye bir bedelinin olacağının bilinmesini” istedi.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra ikinci Sayıştay raporuna geçildi.
Editör: TE Bilisim