Kıbrıs Postası’nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Lord’s Palace’a ait Odyssey Club’tan yükselen yasal sınırın üzerindeki sesler nedeniyle bölge sakinlerinden gelen şikayetler ve Girne’deki bazı eğlence mekanlarından kaynaklanan gürültü kirliliği hakkında Kıbrıs Postası’na açıklamada bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her pazartesi günü kendisine konu hakkında bölge sakinlerinden şikayet geldiğini ancak otel işletme izninin belediyeler tarafından verilmesine rağmen disko ve bar gibi eğlence mekanlarından sorumlu makamın Çevre Dairesi olduğunu söyleyerek, bu noktada ‘yetki karmaşası’ yaşandığını dile getirdi.

“HER HAFTA ŞİKAYET ALIYORUM, ANCAK HADİSE ÇEVRE DAİRESİ’NE BAĞLI”

Girne’de faaliyet gösteren eğlence mekânlarından dolayı yaşanan gürültü kirliliği nedeniyle bölge sakinlerinin kendisine şikayette bulunduğunu kaydeden Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, otel işletme izini verme yetkisinin belediyelerde olduğunu ancak disko, bar gibi eğlence mekanı işletme izninin Çevre Dairesi’ne ait bulunduğunu ifade ederek bu noktada ‘yetki karmaşası’ yaşandığını dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Girne’deki eğlence mekânlarından, otellerin bulunduğu mekânlardan, Girne ve çevresindeki insanlardan gürültü kirliliği nedeniyle çok büyük şikayetler alıyoruz. Özellikle bazı otellerin Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri yaptıkları müziğin sesini ve desibelini doğru ayarlamadıklarından dolayı yaşlı, hasta insanlar gözetilmeden, gümbür gümbür müzik yaptıkları bilgimize geliyor. Her pazartesi ben bu şikayetleri dinliyorum ancak bu konuda yetki belediyelerde değil. Belediye otel işletme izni verir ancak ayrıca bar veya diskotek işletme izni vermez. Dolayısıyla diskoteklerden ve barlardan gelen seslerim desibelini kontrol edecek olan makam Çevre Dairesi’dir. Ülkemizde bazen bu noktalarda yetkiler birbiri içerisine giriyor, bunun düzenlenmesi ve yetki karmaşasının ortadan kalkması gerekiyor ki biz de vatandaşlara net cevap verebilelim; “Evet, bu izni ben verdim, sorumlusu benim, bu işi düzelteceğim” diyebilmemiz lazım. Ancak şu anda Çevre Dairesi’ne bağlı bir hadise olduğu zaman net cevap verememek bizi üzer”

(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim