Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasında, Türkiye’nin, Kıbrıs’ta barışçı bir çözümün arkasında durduğuna işaret ederek, bundan kıvanç duyduklarını söyledi. Akıncı, “15 Temmuz olmasaydı, 20 Temmuz da olmazdı. Burada önemli olan nokta, artık bu ülkede 15 Temmuzlar, 20 Temmuzlar olmasın. İnsanlar barış içinde yaşamayı öğrensinler” dedi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’nin ortak tarihi açısından müstesna bir günde Cumhurbaşkanı Akıncı ile bire bir görüşmelerde bulunup, şu anda gelinen aşamayı görüşme ve değerlendirme şansı bulduklarını söyledi.

Müzakere sürecine de değinen Erdoğan, “Her iki tarafta süreci kararlılıkla sürdürme alameti belirdi. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir diye düşünüyorun” dedi. Yapılan çalışmaların noktayı koyma azmiyle devam etmesi temennisinde bulunan Erdoğan, “Gerek Kıbrıs Rum tarafı, gerekse Kıbrıs Türk tarafı, adil bir neticeyi yakalar ve başta siyasi eşitlik olmak kaydıyla bu adımı inşallah atmış oluruz” ifadesini kullandı.

KKTC’ni her yönüyle her yönüyle çok daha modern bir ülke haline gelmesi çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Erdoğan, 1-2 ay içinde su sorununun çözüleceğini söyledi.

Erdoğan, “41. bağımsızlık mücadelesinin yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiğim bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını dilerken, Cumhurbaşkanı gibi, bir daha bu tür mücadelelerin verilmesi gereğine gerek kalmaz temennisinde bulunuyorum” dedi. 
Editör: TE Bilisim