Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, önümüzdeki 5 yıllık süreçte Rumlar’ın daha da aşırı taleplerle geleceğini belirterek, masada bunlara dur diyebilecek bir liderin olması gerektiğini söyledi.
Eroğlu, dün akşam, DPUG İskele-Karpaz İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ve bölgedeki tüm örgütlerin de hazır bulunduğu etkinliğe katıldı.
Oldukça kalabalık bir topluluğun katıldığı etkinlikte DPUG’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güvendiği, inandığı ve desteklediği bir kez daha vurgulandı.
DPUG İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı gecede yaptığı konuşmada,yeni bir cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde olunduğunu belirterek, “bu seçimde liderimizin kurmuş olduğu cumhuriyetin reis-i cumhurunu seçeceğiz. O da Eroğlıu’dur” dedi.
Bu seçimde aday olmak için önce KKTC’ye inanmak, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’a ve Anavatan Türkiye’ye yürekten bağlı olmak gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Alanlı, “bu seçim liderimiz Denktaş’ın bize bırakmış olduğu, görüş ve düşüncelerini en iyi savunan kişi olduğuna yürekten inandığımız, duruşuna güvendiğimiz, Sayın Dr. Derviş Eroğlu’na sahip çıkma seçimidir” diye sözlerini tamamladı.

“BİRİNCİ TURDA BİTİRMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTIK”

Alanlı’nın ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı, DPUG Genel Başkanı ve Milletvekili Serdar Denktaş da konuşmasında, DPUG İskele Karpaz İlçe Başkanlığı’nın bölge örgütlerini bir araya getirdiğini ifade ederek, bu etkinlikle cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk adımı attıklarını söyledi.
“Bu akşam bağımsız cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanımız Sn. Dr. Derviş Eroğlu’nun arkasında bütünleşerek seçimi birinci turda bitirmek için düğmeye bastığımız gündür” diye konuşan Denktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“MASADAKİ SEMBOLÜMÜZDÜR”

“Dolaştığım her yerde,neden Eroğluy’na destek verdiğimiz sorusuna yanıt vermeye çalışırken 5 adayın içerisinde KKTC’ye inanan tek adayın Sayın Eroğlu olduğunu söyledim. Bu adaylar içerisinde, Denktaş’ın yaktığı ışığı, çizdiği yolu masada koruyan ve koruyabilecek olan tek bir aday var, bu aday da Sayın Eroğlu’dur.. Sayın Eroğlu aynı zamanda DPUG’nin de adayıdır. Gücümüzü bu aday etrafında birleştirmek, KKTC’nin, egemenliğimizin, Türkiye ile birlikte hareket etmenin masadaki sembolüdür. O nedenle Sayın Eroğlu’nun destekçisi olacağız.”

“ HER GÖRÜŞMECİ AYNI DEĞİLDİR”

“Size en fazla söylenecek söz şu olacak; tamam, görüşmeler diyorsunuz ama bu işi zaten Türkiye yürütmüyor mu? Kim gelirse gelsin aynı şey değil mi diye soracaklar. Aynı şey değil. Talat’ın cumhurbaşkanlığı dönemini hatırlayın. Masada yine Türkiye ile istişare halinde götürüyordu. Talat, bir kahve içip döneceğiz, birşey yok diyerekHristofyas’la bir toplantıya gitti ama daha Ledra Palas’tan dönerken tek halk, tek egemenlik, tek temsiliyeti kabul ettiği ortaya çıktı. O günden beridir da o çapraz oyu masada karşımızda buluyoruz. Oysa, bizim ayrı seçme, seçilme hakkımız esastır. Ama Talat,1940’lardan beri Türk’ün Türk’e, Rum’un Rum’a oy verdiği düzeni alabora etti. Dolayısı ile her görüşmeci aynı değildir. Yıllardan beridir, Denktaş bizi cemaatten halka taşıdı dedik. Egemenlik bizimdir, biz adanın kuzeyinde egemenlik hakkımızı kullanıyoruz dedik, onlar tek egemenlik dediler. Hala daha onun acısını çekiyoruz. Cumhurbaşkanımız Eroğlu’nun yanında, şimdi bir de görüşmecimiz var; Sayın Ergün Olgun. Bu ekip, masada haklarımızı koruyarak çözüm arayacak olan ama Rum imana gelmezse kendi haklarımızla bizi dünyaya ulaştıracak ekiptir. Önümüzdeki 5 yıl bu anlamda çok önemlidir. O yüzden karar vermelisiniz. Haklarımızdan feragat ederek çözüm mü? Haklarımızı koruyarak ileriye yürüyüş mü? Kararınız ikinciyse, birinci turdan Dr. Derviş Eroğlu’nu sandıktan çıkartmamız lazım.”

“BANA 5 YIL ÖNCESİNİ HATIRLATTINIZ”

Denktaş’ın ardından sözü alan Cumhurbaşkanı Eroğlu sözlerine, DPUG İskele-Karpaz İlçe Başkanlığı’na ve örgütlere kendisine gösterilen ilgi ve düzenlenen etkinlikten dolayı teşekkür ederek başladı.
“Bu akşamki yemek bana 5 yıl öncesini hatırlattı” diyen Derviş Eroğlu, 2010’da da DPUG’nin de desteğiyle seçimi kazandığını söyledi.
Geceye katılanların coşkusunu gördükten sonra seçimin birinci turdan biteceğine emin olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kpnuşmasını şöyle sürdürdü;

“DİK OTURMASINI BİLEN, SIRASINDA DİKLEŞEBİLECEK BİR LİDER”

“Her şeyden önce güven lazım. Güvendiğiniz kişiyi desteklememek olmaz. Biz size güvendik, sizde bize güvendiniz ve desteğinizi belirttiniz. Göreceğim her makamı gördüm.Benim aday olmamdaki maksadım makam değildir. Önümüzdeki dönemde Rum’u daha da şımarmış olarak, çok büyük isteklerle karşımızda bulacağız. Anlaşmak için değil, anlaşmamak için uğraşacaklar. İşte bu noktada, masada dirayetli olabilen bir lidere ihtiyaç vardır.Hata yapmamalıyız. Sonuca doğru giderken hata yaparsak bütün hak ve hukumuzu tehlikeye girer. KKTC devleti benim halkımın çıkarlarını savunurken masadaki en büyük gücümdür diyebilen bir kişi müzakere masasında halkımızın haklarını en iyi şekilde savunacak kişidir. Ben her zaman söylüyorum.

“ANLAŞMA OLMAZSA AÇIKTA DEĞİLİZ”

Elbette bir antlaşma istendiğini, ama bunun her ne pahasına olursa olsun anlayışı olmadığını” ifade eden Cumhurbaşkanı, bir anlaşma olmazsa, halkın açıkta kalmayacağını, Devletin varlığının devam ettiğini söyledi.
Eroğlu şöyle devam etti:
“Ben bunu söylediğim zaman, eleştiriyorum. Şu an anlaşma yok. Açıkta mıyız? Bir devletimiz var. Devletin çatısı altındayız ve bu devlet çatısı altındayken, iki eşit statüdeki kurucu devletin kuracağı yeni bir ortaklığın arayışı içindeyiz. Ama anlaşma bulunmazsa, Rum bizi oyalama taktikleriyle masada tutacağını sanıyorsa, o zaman da atacağı adımları bilen bir kişi olarak sizlerle birlikte yolumuzu bulacağız.”

 
Editör: TE Bilisim