Hemşireler ve Ebeler Sendikası, “1 buçuk yıldır dile getirdikleri istihdam sıkıntısı görmezden gelinirken, UBP’nin dün kurultaya yönelik 400 delege ve yakınını işe yerleştirmesi” gerekçesiyle bugünden itibaren siyasi partilere ziyaret başlattıklarını ve sorularına cevap alamamaları halinde de pazartesinden itibaren eylemlere başlayacaklarını söyledi.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse ve beraberindeki sendika üyeleri TDP’yi ziyaret ederek Genel Başkan Mehmet Çakıcıya yaşanan süreç hakkında bilgi verdi ve mecliste destek istedi.

Köse, bir yıldan fazla bir süredir sorunlarını her platformda dile getirdiklerini ancak hükümetten herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade ederek, şu an 735 hemşirenin görevde olduğunu ancak AB standartlarında bu sayının 1100 olması gerektiğini söyledi.

Uzun zamandır bu eksik personel sayısını fazladan görev yüklenerek telafi ettiklerini belirten Köse, personel eksikliği nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi’nde 2 servisin ve İskele Sağlık Merkezi’nin hizmete giremediğini anlattı.

Köse, 735 hemşirenin 350-400’ünün lisans düzeyinde diploma sahibi olduğunu ancak bu kriterlerin belirlendiği kadrolara geçemediklerini anlattı. Hükümete bu kadroların mali yönden ekstra bir külfet getirmeyeceğini çünkü bu kişilerin zaten kadroya alınmadan da aynı maaşı çektiğini açıkladıklarını söyleyen Köse, her seferinde ekonomik kriz bahane edilerek konunun geçiştirildiğini kaydetti.

“UBP’de 9 aydan beri bir koltuk kavgasının sürdüğünü ve başbakanın kendi kişisel çıkarları için halkın sağlığını tehlikeye attığını” savunan Köse, yıllardır hemşire eksikliğini gidermeyen başbakanın 400 civarında istihdam yaptığını öne sürdü.

Köse, Başbakanın bu tavrının hemşirelerin sabrını taşırdığını ve bu hafta siyasi partileri bilgilendirme ziyaretleri yapacaklarını ve hükümetten herhangi bir yanıt almamaları durumunda da değerlendirme yaparak eylemsel boyuta geçeceklerini belirtti.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise, ülkenin emekçi kesiminin, yani mağdur olanların yavaş yavaş ayaklanma yoluna gittiğini savunarak, sağlık alanında servislerin açılamadığı ve bir dizi kamu çalışanı eksikliği yaşanan bir dönemde 400 civarında kişinin kurultaya yönelik yatırım amaçlı istihdam edildiğini ileri sürdü.

Daha önce de söyledikleri gibi kurultaya yönelik istihdam edilen herkesin TDP iktidarında işten çıkarılacağını vurgulayan Çakıcı, ülkeye artık adil ve şeffaf bir düzen gerektiğini bunu da TDP olarak sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

UBP’nin kurultay kavgasının 100 günden fazladır devam ettiğini, ortamın gittikçe çirkinleştiğini ancak kimsenin adaletten ve haksızlıklardan bahsetmediğini söyleyen Çakıcı, UBP’nin içinde yaşanan bireysel çıkarlar sonucu yaşanan kavgaların bedelini de halkın ödediğini dile getirdi.

Belediyelerin de bu kaosun bir parçası olduğunu ve mağdur olanın yine halk olduğunu ifade eden Çakıcı, ülkenin 40-50 yıl daha bu düzenle devam edemeyeceğini kısa bir süre sonra gerçekleşecek yerel ve genel seçimlerde yeni ve denenmemiş bir siyaset gerektiğini söyledi.

Çakıcı, her şart altında siyasilerin yanlış politikalarının bedelini bir şekilde ödediğine dikkat çekerek, “umarım yaşananlar ders olmuştur” dedi.
Editör: TE Bilisim