Kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, konseyin işadamlarının içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak, dış yatırımcıları ülkeye çekmek misyonuyla kurulduğuna dikkat çekerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kıbrıslı Türklerin yüzyıllardır hellimi pazarladığını, kendilerinin de ülkeyi yakından ilgilendiren hellim konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Züğürt, Rum tarafının hellim konusunda yaptığı girişimlere değindi.

Konseyin bu amaçla 25 Ocak’ta Hollanda ve Brüksel’e giderek girişimlerde bulunduğunu, lobicilik konusunda yardım istediğini anlatan Züğürt, temasları hakkında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bilgi verdi.

Kıbrıslı Türklerin haklı davasının Avrupa’nın üst makamlarının da kabul etmesi ve hellim konusunda önünün açılması temennisinde bulunan Züğürt, bu konuda iş adamlarının çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

EROĞLU: “HELLİM KONUSU MİLLİ DAVA GİBİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, dış dünyaya açılmak, temaslarda bulunmak ve mesajlar vermenin önemine değinerek, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’ne Kıbrıs ve hellim konusunu dış dünyaya anlatmaya çalıştıkları için teşekkür etti.

Hellim konusunun, milli dava gibi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Sanayi Odası’ndan sonra Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin girişimlerinin de memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Dış dünyaya Kıbrıs Türk tarafının izlediği politikalar ve Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarının anlatılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bu gibi faaliyetlere devam etmek gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’ne çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim