Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırmak, çözümü ve Kıbrıslıların ortak yaşanmasını engellemek için bir yanda Enosisci Rum faşistler ve diğer anda ise taksimci Türk faşistler el ele çok ciddi bir dayanışmayla işbirliği içinde çalışmaktadırlar.

Ülkemizin bölünmüşlüğünün, akan kanların dökülen gözyaşlarının sorumlusu bu faşistler hala daha Enosis ve Taksim rüyaları görmektedirler. Çözüm çabalarının yoğunlaştığı bu dönemde güney Kıbrıs’ta 1950 Enosis Plebisiti’nin okullarda okutulması için Rum meclisinde karar almak için teklif veren faşist ELAM’ın yaptığı tam bir provokasyondur. Bunu fırsat bilen kuzeydeki taksimci faşistler olayı politik bir fırsata dönüştürme çabası içine girmişlerdir. Kuzeydeki taksimcilerin milli sembol faşizmi ve yıllardan beri eğitim sistemimize soktukları karşı toplumu kötüleyen, ırkçı, faşist söylemlerle güneydeki ELAM’cı faşistlerin aynı hedef doğrultusunda çalıştıkları bir kez daha kanıtlanmıştır.

Faşizm bir insanlık suçudur ve faşistlerin milliyeti yoktur. Söylem ve eylemleri ile izledikleri yöntemler aynıdır. Taksimci ve Enosisciler’in dayanışması Kıbrıs Sorunu’nun varlığı ve devamının temelini oluşturmaktadır.

Rum meclisinde alınan karar 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olup, devleti bir “Helen Cumhuriyeti” yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Bu çerçevede faşist ELAM’ın faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğini vurgular, bu kararı yargıya götürme kararlılığımızı ortaya koyarız.

Saygılarımızla.

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim