Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), sağlıkla ilgili sorunların çatışmayla değil akıl yoluyla ve konuşarak çözülebileceğini belirterek, “Bugünkü süreç Kıbrıs Türk hekim camiası için oldukça üzücü bir hal aldı” dedi.

Tıp-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin hekimleri çatışmanın içine çekmeye çalıştığı, asılsız karalamalar yaptığı savunuldu.

Açıklamada Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli ile ilgili bir belgede tahrifat yapıldığı, İncirli’nin bununla ilgili Lefkoşa Polis
Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduğu da velirtilen sendika açıklamasında, polisin konu hakkında soruşturma başlattığı belirtildi..

Açıklamada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin kamu hekimlerine karşı hınç ve husumet içinde olduğu ve bundan hareketle “resmi belgelerde tahrifat yaptığı” iddia edildi.

Sorunların akıl yolu ile çözümlenmesi gerektiğine vurgu yapılan Tıp-İş açıklamasında Serbest Çalışan Hekimler Birliğinin kamu hastanelerinde yıllardır zor şartlarda, her şeye rağmen hizmet veren kamu hekimleri hakkında disiplin soruşturması açılması için Sağlık Bakanlığı’na sürekli şikayette bulunduğu kaydedildi.

Sağlığın, sorumluluk ve motivasyon gerektiren bir hizmet olduğunu vurgulayan Tıp-İş, “Hiç bir kişi veya kurumun sağlık emekçilerini itibarsızlaştırmaya, karalamaya, gerçeği yansıtmayan suçlamalarla meşgul etmeye hakkı yoktur” dedi.

Editör: TE Bilisim