Konu hakkında, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası ile Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ortak açıklama yaptı.

Ali Çağman isimli asker hastanın 28 Ekim 2013 tarihinde hekimler tarafından muayene edilerek, boyun kırığı (servikal fraktür) tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, buna istinaden de hastanın durumunu bildiren hasta raporu düzenlendiğine dikkat çekildi.

Çağman’a verilen elverişsiz raporunun, GKK madde tüzüğünü karşılamadığından dolayı (boyun hareketlerinde %25 üzeri kısıtlılık olmaması üzerine) 3 ay hava değişimi şeklinde değiştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, bu tür kararların GKK madde tüzüğüne göre üretildiği kaydedildi.

Hastanın hekimler tarafından 3 ay sonra kontrole çağrıldığı, ancak yoğun ısrarlara rağmen gelmediği ifade edilen ortak açıklamada, olayın askeri mahkemeye intikal ettiği ve takibinin askeri mahkeme tarafından yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazete yazılarında çıkan sahte rapor ya da rüşvet tarzı yazıları yanlış ve çirkin buluyoruz. Aynı şekilde yapılan yayınların ilgili kişilere sorulmadan kulaktan dolma bilgilerle hastanemizin en özverili ve başarılı hekimleri olan üyelerimize yapılmasını basın etiğine yakıştıramıyoruz.

Örgütlerimiz, ilgili gazetenin tarafsız bir araştırma yapması halinde, günlerdir taciz edilen hekimlerimizin karalanması değil takdir edilmesi gereken bir ekip olduğunu anlayacaklarına olan inancımızı belirtir, hekimlerimize olan güvenimizi belirtiriz.”
Editör: TE Bilisim