Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, eğitim kurumlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ndeydi. Ziyarette, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer ile görüşerek, kampüsün gelişimiyle ilgili bilgi aldı ve sorunları dinledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder’in de eşlik ettiği yüksek öğretim kurumlarına başlatmış olduğu ziyaretlerinin ilki olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüs’ü ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmasında, KKTC’de bulunan üniversiteleri yerinden görmek ve incelemelerde bulunmak, varsa sorunları yetkililerden dinlemek amacıyla ziyaretlere başladıklarını, bu çerçevede de ilk ziyareti de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Berova, KKTC’nin üniversite eğitimine önem veren bir ülke olduğuna işaret ederek, ülkeyi üniversite ve turizm adası yapmak için gerçekleştirilen aktif destek ve çalışmaların süreceğini söyledi.

Hedeflerinin 75 binlere ulaşan öğrenci sayısını artırmak olduğunu kaydederek, aynı zamanda kalitenin de korunarak yükseltilmesi amacıyla çalıştıklarını ifade eden Bakan Berova, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün kuruluşunuın 10’ncu yılını da kutladı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer de Bakan Berova’nın ziyaretinde yaptığı konuşmasında, kampüsün 10’ncu yılına girdiğini belirterek, kampüsün gelişimi ve yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan Berova’ya bilgiler verdi.

Tümer, mezunların başarılarının, ODTÜ’nün yükseköğretimdeki kalite standartlarını Kuzey Kıbrıs kampüsüne de taşıdığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, araştırma alanında da ülkenin en önemli konuları olan enerji ve çevre ile Akdeniz konusu üzerine çalışmalarda yoğunlaştıklarını anlattı.

Prof. Dr. Turgut Tümer, Bakan Berova’nın ziyaretlerinden dolayı buydukları memnuniyeti de dile getirerek, Bakan Berova’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim