Havadis Gazetesi'nin 8. kuruluş yıldönümü, Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyon da açılış konuşmasını yapan Havadis Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün, 8 yılda “gazetecilerin gazetesi” diye nitelendirdikleri Havadis’in her anlamda lider gazete olduğunu ifade etti.

Resepsiyona katılan Başbakan Hüseyin Özgürgün de bugüne kadar gösterilen başarının devamını dilediği konuşmasında, basının çoğulcu demokrasiye katkısı ve demokrasinin sağlamlığı açısından önemine değindi.
Özgürgün, basının desteklenmesi gerektiğini de ifade ederek, güçlü basının güçlü demokrasi anlamına geleceğini kaydetti.

Özgürgün, Başaran Düzgün ve çalışma arkadaşlarının katkılarıyla bu noktaya gelen Havadis’in başarısının devamını dileyerek, gazetenin 8. yılını kutladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber ise basının toplum yaşamındaki önemine işaret ederek, Kıbrıs’taki gibi küçük toplumlarda basının öneminin daha fazla olduğunu, temiz, dürüst ve gerçeğe dayalı haberciliğin değerinin büyük olduğunu ifade etti.

Rum Temsilciler Meclisi’nin ENOSİS plebisitinin okullarda kutlanmasıyla ilgili aldığı kararı da değerlendiren Siber, tüm siyasi partilerin konu hakkındaki duyarlılığının, Kıbrıslı Türklerin toplumsal konularda birlik ve beraberliğini koruyacağı mesajını en güçlü şekilde verdiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim