Günün geri kalan kısmında yer yer sağanak yağmur, karla karışık yağmur ve kar beklendiğini ifade eden Buran, bugün hava sıcaklığının 6 ile 8 santigrat dolaylarında seyrettiğini, oldukça soğuk hava kütlesinin 21 Şubat Cumartesinden sonra bölgeyi terk edeceğini açıkladı.

Yarın öğleye kadar da yer yer sağanak yağmur, karla karışık yağmur ve kar beklendiğini aktaran Raif İlker Buran, havanın öğleden sonra parçalı bulutlu olacağını dile getirdi.

Kar yağışını ve önümüzdeki günlerin hava durumunu TAK’a değerlendiren Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, Selvilitepe’deki kar kalınlığının 21 santimetreye ulaştığını söyledi.

YARIN VE CUMARTESİ DON BEKLENİYOR

Hava sıcaklığı’nın yarın ve 21 Şubat’ta 10 ile 12, diğer günlerde ise 13 ile 15 santigrat dolaylarında seyredeceğini belirten Buran, yarın ve Cumartesi sabah saatlerinde yağış almayan bölgelerde don beklendiğini ifade etti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’ın açıklamasına göre önümüzdeki günlerde hava durumu şöyle:

“21 Şubat Cumartesi parçalı bulutlu, doğu kesimleri öğleye kadar yer yer sağanak yağmurlu.

22 Şubat Pazar parçalı, zamanla çok bulutlu. 23 Şubat Pazartesi parçalı çok bulutlu, zamanla yer yer yağmurlu.

24 Şubat Salı parçalı çok bulutlu, sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu.

25 Şubat Çarşamba parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu. 26 Şubat Perşembe parçalı bulutlu.”

RÜZGAR YARIN VE CUMARTESİ SERT ESECEK

Buran’ın açıklamasına göre, yarın ve Cumartesi rüzgar kuzey ve batı yönlerinden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde, diğer günlerde ise güney ve doğu yönlerinden orta kuvvette esecek.
Editör: TE Bilisim