Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Adını Kıbrıs Türkklerinin siyasi ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan Dr. Burhan Nalbantoğlundan alan Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, son günlerde bir kısım medya kuruluşu tarafından hedef tahtası haline getirilerek sürekli eleştiri bombardımanına tutulup itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Basın ordusu takdire şeyandır. Zor şartlar altında çalıştıklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Hertürlü şartlar altında çalışarak gece gündüz demeden bizlere haber yetiştirdikleri, toplumu her alanda bilinçlendirdikleri bir gerçektir. Ancak bazı durumlarda detaylı araştırma yapmadan yanlış algılamalara neden olan haber yapılması basın etiği açısından son derece sakıncalıdır. Görüntülü haberlerin de izin alarak, kişileri teşhir etmeyecek ve insanlarda travma etkisi oluşturacak görüntülerden uzak durulması son derece önem arz etmektedir

Kuruluşundan beridir en donanımlı hastane konumundaki Dr.Burhan Nalbantoğlu hastanesi , yıllardır her zorda kalan kamu ve özel sağlık kuruluşunun sığındığı bir hastane konumundadır. Yıllardır her dışardan gelen komplikeli hastaya bu hastane ve çalışanları bakmaktadır. Her hastanede olduğu gibi en yoğun bir şekilde çalışan bu hastanede de komplikasyonlar gelişebilmektedir. Önemli olan ortaya çıkan bu komplikasyonları tedavi etmektir. Basın ortamında tartışmak değil.Hastanede oluşan komplikasyonlarla ilgili olarak eğer ihmal veya malpraktis varsa, hastane yönetimi konuyu değerlendirir ve bir daha olmasın diye önlemler alır, gerekirse de soruşturma açar.

Hastanemizin Hedef tahtası haline getirilmesi neyi kazandıracaktır. Aksine Hastane ve çalışanlarına güvensizliği artıracak bu da direk olarak tedavilere ve hastalara yansıyacaktır. Hastanemizin zaten yeni ihale yasasından kaynaklanan alımlarda yaşadığı sıkıntılar mevcuttur. Bu da en yakın zamanda düzene girecektir.Hastanemiz hekim eksikliğine rağmen tamamen randevu sistemine geçmeye çalışmaktadır. Bir takım sorunlar yaşansa da hizmet kalitesi giderek artmaktadır.

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çalışanları eldeki imkanlar çerçevesinde halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam etmektedir. En az %80 dolulukla hizmet veren hastanemizi kötülemekle elimize ne geçecektir. Sonuçta halkımız madur olacaktır. Hastane yönetimi olarak hastanemize karşı yapılan bu tür haberlerin son bulmasını temenni eder, herkesi olayları doğru bir şekilde yorumlamaya davet ediyoruz. Basında çıkan koldaki enfeksiyon ile ilgili haber araştırılıp kamuoyu daha sonra bilgilendirilecektir."

Saygılarımızla,

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi

Başhekimlik (a)

Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Sonuç Büyük

Editör: TE Bilisim