Haspolat İlkokulunda yaşananlar tam bir işbilmezlik ve hukuk katliamıdır. Bu konuda sürekli basından okul müdüresinin rencide edilecek şekilde hedef yapılması ve bakanlığın buna sessiz kalması kabul edilemez. Okul müdüresinin sürekli bir aşağılamaya, mobbinge, baskıya ve ithamlara karşı bakanlığın sessiz kalması hiçbir şekilde izah edilemez.
Haspolat İlkokulunda yaklaşık 6 ay önce birtakım sıkıntılar yaşanmaya başlandığı gerekçesi ile başlayan süreç sonunda eğitim bakanlığında okul müdüresi ve KTOEÖS olarak soruşturma açılmasını talep etmemize rağmen hiçbir adım atılmamıştır. Öğrenciler, veliler rahatsız edilecek şekilde okul müdüresi ile sorun var gerekçesi ile eylem, sivil itaatsizlik kararları tanımamaya varan, kendi başına hareket eden bir anlayış gelişmiştir ve gittikçe okul müdüresine saldırıya dönen süreç eğitim bakanlığının daire müdürünün akrabasını müdür muavini yapması, soruşturma açmamaması neticesinde bir güç gösterisine ve hesaplaşmaya dönüştürülmüş durumdadır.
Okulda yaşanan birçok olay yazılı olarak bakanlığa bildirilmiş ancak bakanlık tepkisiz kalmaya devam etmektedir. Aylardır okulda yaşanan huzursuzluk herkesi rahatsız etmesine rağmen eğitim bakanlığının soruşturma açmaktan kaçınması akla birçok soruyu getirmektedir. Okul müdüresini yıldırma, görevinden uzaklaştırma üzerine kurulu olan ve sürekli bir hal alan bu duruma yetkililerin sessiz ve seyirci kalması, devam eden hukuk dışı işleyişe göz yumması kabul edilemezdir. Öğretmenlerin ve okul müdüresinin ayrı taraflar pozisyonuna sokulması, yetki karışıklığı yaratılması ve okulun kaosa sürüklenmesi eğitim bakanlığının basiretsizliğini gözler önüne sermektedir. Okulun çekişme, rekabet alanı imiş gibi bir izlenim yaratılması doğru değildir. Çocuklar, veliler üzerinden yapılan mücadele herkese zarar vermektedir.



Tahir GÖKÇEBEL
Başkan
Yönetim Kurulu a.

 
Editör: TE Bilisim