Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı bugün, bakanlıkta bir araya gelerek ortak çalışma alanlarıyla ilgili istişarede bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, Haspolat Arıtma Tesisi, mezbaha ve su konuları ele alındı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Bakan Şahali’ye hem nezaket ziyaretinde bulunmak hem de bakanlıkla ortak çalışma alanlarıyla ilgili konuları görüşmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Şahali de LTB ile işbirliğine ihtiyaç duyulan konularda ortak çalışmalar yürütmenin ülkenin faydasına olacağını, iş birliğine her zaman hazır olduklarını vurguladı.

ŞAHALİ

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, bakanlığın çalışma alanına giren konular arasında LTB’yi de ilgilendirenler bulunduğuna değinerek, Harmancı’yla gerçekleştirdikleri görüşmede ortak gündemlerini ele aldıklarını belirtti.

Özellikle endüstri ve üretim süreçlerinin hem öncesi hem de sonrasında LTB ile iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Şahali, LTB’yle istişare içinde çalışmanın ülke kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesi sonucunu doğuracağını ifade etti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, Şahali ile belediyenin sorumluluk alanındaki bazı tesis ve uygulamalarla ilgili görüşme yaptıklarını söyledi.

Harmancı, Bakan Şahali ile ortak çalışma alanları ile ilgili istişare içinde çalışabilecekleri bir ortam bulacaklarına inanç belirterek, LTB’nin sorumluluk alanına giren tesis ve uygulamalarla ilgili ülke kaynaklarının ülkede kalmasını sağlayacak bir şekilde ortak akıl oluşturmaya çalışacaklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim