Bakan Hasipoğlu İstanbul’da temaslarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Dr. Ertuğrul Hasipoğlu temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği İstanbul’da Özel Kolan Hastaneleri ile işbirliği protokolü izmaladı. Bakan Hasipoğlu ayrıca İstabul’da yeni açılan Dünya TV’yi ziyaret etti ve canlı yayına konuk oldu. Hasipoğlu ayrıca İstanbul’da Barış ve Su TV’de de canlı yayınlara katıldı. Bakan Hasipoğlu yarın akşam ülkeye dönecek.

Kolan Hospital Group ile işbiriliği antlaşması

Yurt içinde tedavisi mümkün olmayan operasyonlar için sevk alarak İstanbul’a gönderilecek hastalar Kolan Hastanelerinden faydalanabilecekler. Ayrıca bundan kısa bir süre önce Lefkoşa’da hizmete giren Lefkoşa Kolan Hastaneside antlaşma kapsamına alındı. Buna göre; Beylikdüzü, Güngören, Büyükçekmece,Silivri, Bayrampaşa, Şişli ve Lefkoşa’daki özel Kolan Hastanelerinden sevk ile gönderilen hastalar yararlanabilecekler.
Bakan Hasipoğlu, protokolde yaptığı konuşmada Kolan Hastanelerinin İstanbul’da son yıllarda hızlı bir yükseliş sergilediğini ve hasta memnuniyetlerinide de gözle görülür bir artışın olduğunu ve yapılan antlaşma ile çok özel fiyatlara KKTC’den gelecek hastalara bakacaklarını söyledi. Ayrıca önümüzde aylarda yine aynı kurumla beraber ülke genelinde sağlık taraması da yapılacağını söyledi ve antlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

Kolan Hastanesinin yönetim kurulu başkanı Av. Nedim Kolan’da yaptığı konuşmada İstanbul’dan sonra ilk yatırım kararını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaptıklarını söyledi ve “daha da yatırım yapmak arzusundayız” dedi. Kolan Hastanelerinde şuan 400 uzman doktorun yanında 1000 kişiyi aşkın personelin çalıştığını söyleyen Kolan, “biz önce hastalarımızı Kıbrıs’ta iyi etmenin yolunu arayacağız. Eğer oprerasyon İstanbul’da gerekli ise operasyon öncesi ve sonrası bakımlarını Kıbrıs’ta vereceğiz. Böylece hastalarımızı yormayacağız ve evlerinden ve sevdiklernden çok uzaklaştırmadan tedavilerini yapmış olacağız. Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz bizi tercih ettiği için önümüzdeki dönem işbirliğimiz başka alanlarda da artarak devam edecek”dedi.

Dünya TV’den seslendi.

İstanbul’daki ilk ekonomi Gazetesi olan Dünya Gazetesinin bünyesine yeni katılan ve ortakları arasında Genç TV’nin de olduğu Dünya TV’ye de bir ziyarette bulunan Bakan Hasipoğlu Genç TV’nin sahibi Ertan Birinci’yi kutladı. Ziyaret sırasında Dünya Gazetesini ve yeni açılan Dünya TV’yi gezen Bakan Hasipoğlu, Ertan Birinci’nin atılgan kişiliği ile Kıbrıs Türk Televizyonculuğunda yeni aşamaya gelindiğini o da Kıbrıslı Türklerin artık devler arenasında yani İstanbul’da televiyon kanalı açmak olduğunu söyledi. Ülke tanıtımı içinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Hasipoğlu “Dünya TV ülkemizi dünya ekonomi ve iş çevreleriyle buluşturacaktır. Buna inancım tamdır” dedi.Hasipoğlu ziyareti sırasında Dünya TV’de canlı yayına konuk oldu ve Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttükleri projeleri anllatı.
Daha sonra İstanbul’da uydu üzerinden yayın yapan Barış ve Su TV’yi de ziyaret eden Hasipoğlu gittiği kanallardan canlı yayınlara katıldı.
 
Editör: TE Bilisim