KKTC Fizyoterapistler Birliği Başkan Sibel Karaca, “20 yılı aşkın süredir yürürlüğe girmesini bekledikleri birlik ve meslek yasaları konusunda”, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’dan destek istedi.

Fizyoterapi eğitimi almayan kişilerin, masaj, güzellik ve spor salonlarında fizyoterapistlik yaptığını dile getiren Karaca, yasa olmadığı için bu duruma müdahale edemeklerini söyledi.

Beraberindeki heyetle Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu ziyaret eden KKTC Fizyoterapistler Birliği Başkanı Sibel Karaca, meslekte yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Kamu hastanelerinde zaman zaman sorunlarla karşılaştıklarını belirten Karaca, elektroterapi cihazları ile rehabilitasyon aletlerinde eksiklikler olduğunu söyledi.

Sibel Karaca, Girne Akçiçek Hastanesi’nde fizyoterapistlerin çalışmasını kolaylaştırcak yardımcı bir elemana ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Karaca, gündemdeki KKTC Sağlık Çalışanları Yasa Tasarısı’nın fizyoterapistlerle ilgili kısmına eski yasada olan “ilgili hekimle çalışabilir” ibaresinin yeniden konulmasını talep etti.

Sibel Karaca, 2007 yılında, yasaya fizyoterapistlerin sadece “fizik tedavi hekimleri” ile çalışma koşulunun konulduğunu anımsatarak, “Fizyoterapi konusunda lisans eğitimi alanlar teşhisi konulan hastaya tedavi programı hazırlama ve tedaviyi uygulama yetkisine sahiptir” dedi.

KKTC’deki üniversitelerin, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinde öğrenim gören Kıbrıslı fizyoterapist adaylarının mezuniyet sonrasında yaşayacakları sorunları gündeme getiren Başkan Karaca, gençlerin iş bulmada ciddi sıkıntı yaşayacağını söyledi.

KKTC’deki okullardaki eğitim kaltitesinin sorgulanması gerektiğine işaret eden Sibel Karaca, bunların ancak birlik çatısı altında değerlendirebileceğini belirtti.

Karaca, Bakan Hasipoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, fizyoterapistlerin sağlık alanındaki önemine değinerek, hastanelerde görev yapan fizyoterapistlerin çalışmalarından memun olduklarını dile getirdi.

Çalışan ve hasta memnuniyetinin önemine vurgu yapan Hasipoğlu, bakanlık olarak hastanelerde hiçbir alet eksikliğini kabul edemeyeceklerini ifade ederek “Her türlü ihtiyacı karşılamaya hazırız” dedi.

Sağlık Çalışanları Yasası, Genel Sağlık Sigortası ve hemşireliğin müdürlük olabilmesi alanındaki çalışmalara ağırlık verdiğini anlatan Hasipoğlu, fizyoterapistlerin birlik yasasını da gündeme getireceğini kaydetti.

Hasipoğlu, Sağlık Çalışanları Yasa Tasarısı’nın fizyoterapistlerle ilgili kısmına eski yasada olan “ilgili hekimle çalışabilir” ibaresinin konulması konusun hassas olduğunu ifade etti.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun şu anda işlevini yerine getirmediğinden de söz eden Bakan Hasipoğlu, bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşandığını da söyledi.

Editör: TE Bilisim