Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekler için çalışmalarına devam ederken hamam böcekleri içinde jel ilaçlama çalışmalarına başladı.

Hamam böcekleri için jel ilaçlama çalışmasına ilk olarak Mutluyaka bölgesinden başlayan belediye görevlilerine, bu alanda uzman kişiler yardım ediyor. Ilaçlama çalışmları için İstanbul’dan özel olarak gelen tecrübeli teknisyenler Merve

Yaman ve Sümeyra Yaşar ev sahiplerini bu konuda bilgilendirdikten sonra evin içerisinde bulunan Dolap içleri,  Makine motor aksamları,  Elektrik prizleri,  Elektrikli ev aletleri,banyo ve lavaboların bazı köşelerine jel ilaç uygulanıyor.

Ardından evin çevresinde bulunan logar kapakları içinde ayrı bir ilaçlama yapılıyor.Ev içerisi için ayrı, dışarıda bulunan logar kapakları için ayrı jel kapsüller

kullanılıyor. Ev içerisinde herkangi bir kokuya neden olmayan jel ilaç uygulanan yerlere de leke bırakmıyor. Belirli bölgelere uygulanan jel ilaç küçük damlalar şeklinde uygulanıyor ve hiç bir şeklide ev halkına zarar vermiyor.

Ev sahipllerinin bu konuda bilgilendirilip izin verildiği takdirde evin içerisi ilaçlanıyor. Ilaçlama sırasında evde bulunmayan ev sahiplerine bir bildiri bırakılarak, ilaçlama yapılmasını istedikleri takdirde belediyeyi arayıp tekrardan ekipler ilaçlama yapılması için evlere yönlediriliyor.

JEL İLAÇLAMA

Böcek jeli de denilen bu ilaçlar, bir tüp içerisinde bulunurlar ve bunlar hamam böceklerini yok etmek için kullanılan çok çekici yemlerdir. En çekici gıda maddelerinin olduğu alanlarda bile (pastane, mutfak vb.) tercih edilmek için tasarlanmışlardır. 
Editör: TE Bilisim