Kıbrıs’ın simge ağaçlarından biri olarak kabul edilen harnup ağacının ve KKTC’de yetiştirilmesinde iklimsel ve kalite avantajı olduğu belirtilen harnubun ülkemizde programlı bir şekilde korunarak, geliştirilmesi gerekmektedir.

Yıllar geçtikçe sektörde yaşanan sorunların arttığı, üreticilerin ağaçlarına bakmakta zorlandıkları ve harnup ağaçlarının bakımsızlıktan zarar görmeye başladıklarına üzülerek tanık olunmaktadır.
Kırsal kalkınmaya çok önemli katkıları olan harnup ve harnup ürünleri için sektör toplantısı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası işbirliğinde 8 Şubat 2013 Cuma günü saat 10:00’da Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecektir.

Toplantıda harnup sektöründe yaşanan sorunlar ve sektörün geliştirilmesi konusunda öneriler görüşülecektir. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sn. Ali Çetin Amcaoğlu’nun da katılacağı toplantıya harnup ve harnup ürünleri üreten ve bu konuyla ilgilenen herkese açık olacaktır. Toplantıya ayrıca harnupla ilgili köy muhtarlarının ve belediye başkanlarının katılması önemle rica edilmektedir.
Editör: TE Bilisim